Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Korfu - smaragdový ostrov

19. 11. 2010 | Vaše tipy
Ostrov Korfu patří spolu s ostrovy Ithakou, Kefalonií, Kythirou, Lefkadou, Paxosem a Zakynthosem mezi Jónské ostrovy. Jedná se o nejsevernější ostrov tohoto souostroví. Korfu, místními nazývaný také Kerkyra, často bývá označován jako smaragdový, zelený, perla Jónského moře nebo i ostrovem císařovny Sissy.

Ostrov má rozlohu 592m2, počet obyvatel pak přes 100 000, v letních měsících ovšem nepočítaně. Na ostrov je možné doplout trajektem z italského Brindisi nebo pak, jako většina turistů letecky, některým z charterových letů. My, stejně jako zmíněná většina turistů, jsme se vydali na Korfu letecky. I když jsme neletěli poprvé, byl to zážitek, už jen proto, že korfské letiště má jednu z nejkratších přistávacích drah v Evropě.

Cílem našeho pobytu bylo letovisko Barbati, které se nachází na úbočí pohoří Pantokrator. Hotel se sice nacházel v kopci, ale odměnou za denní sestup a výstup k moři nám pak byl překrásný výhled z pokoje. Zapůjčili jsme si na 3 dny auto a rozhodli se poznat ostrov na vlastní pěst. Jedním z našich výletů byla okružní jízda kolem ostrova. Prvním místem, které jsme navštívili, bylo samozřejmě hlavní město. Nemohli jsme vynechat náměstí Esplanáde, jedno z největších řeckých náměstí, od něj je to jen kousek do centra města. Pokračovali jsme ke klášteru Vlacherna, který leží mimo rušné centrum a sousedí s Myším ostrovem a zmiňovaným kerkyrským letištěm. Navštívili jsme letohrádek císařovny Sisi Achilleion, a pokračovali do Paleokastrici. Tady jsme si zaplatili loďku a vydali se prozkoumávat blízké jeskyně. Další výlet jsme podnikli směrem na sever.

A vzali jsme to cestou – někdy spíše necestou - přes samotný Pantokrator. Na jeho vrcholu se nachází malý klášter, odměnou nám byly i nádherné výhledy do kraje a na sousední Albánii. A pokračovali do letoviska Sidari, kde byl naším cílem tzv. Kanál lásky. Cestou zpět jsme udělali další koupací pauzu, tentokrát v Kassiopi, kde kromě klasické pláže je možnost slunit se i na skále - příroda si zde opravdu vyhrála a vytvořila plata na opalování. Poslední den, kdy jsme měli auto k dispozici, jsme prozkoumávali pláže v blízkosti Barbati.

Dovolená nás naprosto uchvátila, průzračné moře, oblázková pláž v Barbati (skvělá na srovnání ztuhlých zad), příjemní a milí lidé. Ten, kdo neumí anglicky, nebude mít v Barbati problém s češtinou - v řadě restaurací jsou na brigádě čeští studenti. No a co typického kromě olivového oleje a oliv si z Korfu odvézt domů? Zkuste Koum Quat - likér s typickou chutí zakrslých pomerančů.

Autor:Chezzie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezka dovolena..........ale doma v CR ..je doma
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné místečko na dovolenou.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám moc ráda knížky Geralda Durrela, tak bych se taky někdy ráda podívala, jak to tam vypadá...Smajlík babička už na Kofru byla a byla nadšená.
Obrázek uživatelky
profil
bych se tam podívala,ale už to asi nezvládnuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
škoda, že se tam na rok zase nepodívám Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles