Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Košile na míru pro každou příležitost!

14. 10. 2010 | Pro muže

První dojem má své kouzlo, lze ho totiž učinit jen jednou. Pánové ten správný výraz mohou podtrhnout správně vybranými, elegantními a perfektně padnoucími košilemi, se kterými přichází módní návrhářka Jiřina Tauchmanová.


Košile konfekční anebo zakázková tvorba?  


Styl oblékání dokáže významným způsobem podtrhnout přednosti každého z nás. Pro mnohé pány se oblek a košile staly pracovním oděvem. „Těší mne, že se lidé vracejí k zakázkovému šití, přestože pulty obchodů překypují nabídkou různých stylů i kvality. Vyhnout se obcházení obchodů, kompromisům ve střihu i kvalitě obnáší sice určitou časovou i finanční investici, ale výsledný efekt košile šité na míru opravdu stojí za to,“ charakterizuje současný přístup k odívání známá módní návrhářka Jiřina Tauchmanová.


muzCestu k individuální tvorbě si překvapivě stále častěji nacházejí i muži, a proto se Jiřina Tauchmanová zaměřila i na pány a nabídku pro ně rozšířila o exkluzívní košile. „Zájem o pánské košile nejvyšší kvality je impulsem pro neustálé hledání nových prvků a postupů. Během několika zkoušek ušijeme košili na míru, výhradně ruční prací ke stoprocentní spokojenosti klienta. Samozřejmostí je kvalitní materiál, který významně ovlivní vzhled i životnost košile,“ zdůrazňuje Tauchmanová přednosti individuálního přístupu k zájemcům o kvalitní košile.


Barvy a vzory


Pánové se do obleku bez košile neobejdou, a proto se i přes velkou liberalizaci v odívání význam košil zásadním způsobem nezměnil. Manžety, límečky, knoflíky, kombinace barev a vzorů, štepování, monogramy, nášivky a další detaily zažívají v zakázkové tvorbě svůj návrat,“ hodnotí situaci Jiřina Tauchmanová.


Jako tradiční barvu manažerských košil uvádí bílou, modrou a opatrně také vínovou až růžovou. Bílá barva je mylně vnímána jako ryze společenská, přestože se stále častěji objevuje i v současných trendech. Zajímavá může být správná kombinace barev, jako například modrá košile s bílým límečkem i manžetami. Extravagantní či sytě pastelové barvy se musí k člověku typově hodit, ale i tak jsou nevhodné pro události reprezentativního charakteru.


Pro košile casual i office se hodí spíše decentnější vzory, drobné kostičky či proužky. Košile s kapsičkou jsou tabu pouze v případě společenských modelů, office košile zdobí jedna kapsička a modely casual jich mohou mít i více. Zakončení rukávů klienti volí mezi klasickým zapínáním a manžetovými knoflíčky. Ty stále platí za projev vyššího společenského postavení či mimořádně významné události. A také samotné druhy manžet tomu odpovídají – od těch obyčejných až po nejnoblesnější třeba s diamanty.


U nás si vyberete z mnoha střihů, způsobů zapínání, typů kapes, rukávů i manžet. Nabízíme širokou škálu materiálů, včetně látek s nežehlivou úpravou. Nejlepším materiálem pro kvalitní společenskou košili je bavlna, případně hedvábí, kterému se svým nejdelším vláknem nejvíce podobá bavlna sea island,“ říká Tauchmanová o materiálech, které často procházejí speciálními úpravami, zaručují jemnost, teplotní komfort při celodenním nošení a nemačkavost. Pro nadcházející společenskou sezónu zůstává vrcholným projevem černý nebo tmavě modrý oblek a bílá, eventuálně jiná světlá košile bez barevných vzorů. Přípustné je pouze vytkané žakárové vzorování v barvě košile.


Jak košili správně vybrat a nosit?


oblekPři výběru košile je nutné vědět účel jejího nošení, na důležitá jednání a slavnostní události si pořizujeme košili společenskou, na obyčejné schůzky nebo chození do restaurací spíše košili pro volný čas a na výlety košili sportovní. Společenská košile musí dokonale padnout. Rukáv by měl být tak dlouhý, aby končil u začátku kořene palce na ruce a byl vidět i při nošení saka. Špičky límečku by se měly dotýkat hrudníku, nesmí odstávat ani s kravatou.


Košile by měla hezky obtahovat celé tělo, nesmí být příliš volná, ani moc těsná. Další zlaté pravidlo říká, že košili s krátkým rukávem zásadně nenosíme pod sako, ať už jde o jakékoliv. Sako je svrchní oděv a nelze mít pod ním holé ruce. Proto se pod něj nosí vždy dlouhý rukáv. Perfektně padnoucí košilí pak může každý poměrně snadno dotvořit svoji osobnost.


Zdroj: J. Tauchmanová.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Košile na míru pro každou příležitost!:

Košile na míru pro každou příležitost!
Košile na míru pro každou příležitost!
Košile na míru pro každou příležitost!
Košile na míru pro každou příležitost!
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
biela a čierna sú najkrajšie
Obrázek uživatelky
profil
je dostatecny vyber ...vyjimky jsou prodlouzene rukavy
Obrázek uživatelky
profil
je taká škála krásnych košieľ, že je ozaj z čoho vyberať
Obrázek uživatelky
profil
nejsem chlap a taky nosím ráda košile
Obrázek uživatelky
profil
doma manažera a ani peníze navíc ...a kdybych je měla, tak vím, jak je upotřebit lépe ...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles