Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Koupací kyblík pro miminko

26. 10. 2012 | Vývoj

Většina lidí tuto novinku pro miminka ani moc nezná, a proto jsem se rozhodla napsat tento článek a trošku vám koupací kyblík či kbelík pro děti představit.

A jaké má koupací kyblík výhody? 

Miminko nepláče a nemá strach z vody a také podporujeme zdravý vývoj kostry a svalů. Koupání miminka je také bezpečnější než ve vaničce a to především pro vyjukanou maminku, protože v kyblíku není tolik místa. Z tohoto důvodu se maminkám doporučuje v případě, když používají dětskou vaničku, pořídit do vaničky lehátko.

Pro miminko je kyblík i přirozenější, neboť kyblík simuluje dělohu. Kyblík zabírá také méně místa než dětská vanička a teplota vody udrží déle požadovanou teplotu. Miminko je také ponořené až po ramena a proto je mu i tepleji.  Koupací kyblík dokonce i uvolňuje křeče, kterými některá miminka trpí. Údajně koupací kyblík uspoří i mnoho vody, než když byste miminko koupali ve vaničce. Koupat miminko v koupacím kyblíku také hravě zvládne jedna osoba bez větší námahy. Kyblík je vhodný i pro nedonošené děti a dokonce i pro miminka s kolikou.

koupací kyblík pro miminkoZklamáním je, že kyblík je pro miminko potřeba asi pouze do dvou měsíců života, ale hodně také záleží na tom, jak je miminko velké. Kyblíky se totiž vyrábějí v různých velikostech a někdy je možné užívání i do 6 měsíců života.

Koupat v kyblíku musíte umět také správně. Doporučuje se asi 5 minut, co dva dny, aby se miminku nepoškodila páteř.

Koupací kyblíky pro miminka pocházejí z Nizozemska. Vyvinuli je pediatři hlavně proto, aby se miminko při koupání cítilo jako v děloze, neboť se většina dětí koupání ve vaničce bojí, cítí se nepřirozeně a často pláčou.

Není vhodné ale používat obyčejný kyblík, který používáte v domácnosti. Vždy je nutné koupit kyblík určený přímo pro miminka, jinak byste mohla svému miminku vážně poškodit zdraví.

Na internetu je i spousta videi, jak se miminka v kyblíku koupou, a proto doporučuju jich několik shlédnout. Vím, že mnoho maminek je stále proti kyblíkům a někdy je dokonce i odsoudí bez větších informací nebo ukázky, ale je to velká škoda. V některých porodnicích Vám dokonce i na požádání ukážou koupání miminka v kyblíku.  Za zkoušku člověk nikdy nic nedá.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já bych asi dala přednost vaničce, ale těch je taky neskutečné množství a nevím, jestli jsou všechny ok.
Obrázek uživatelky
profil
Dáváme přednost vaničce, mrňous si rád zakope nožkama a v kyblíku by to moc nešlo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
... ona to už není taková novinka. Dcera v něm koupala své děti už před 10 lety. Ale nemohla si ho vynachválitSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Oni uz nevi jak znas vytahnout penize pani podnikatele,proto to vyrabi ne pro blaho miminek!
Obrázek uživatelky
profil
mě nenadchl mé děti měli klasiku oranžové barvy po mém muži,a mimi se tam krásně rozvalovaloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles