Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koupání, ale se vším všudy?

4. 09. 2010 | Vaše příběhy
     Znám několik dospělých lidí, kteří neumí plavat. Prostě neumí. Nevím, zda je to způsobeno nějakou frustrací, ale prostě s větším množství vody se nekamarádí, přesto, že rádi a pravidelně jezdívají na dovolenou k moři, nikdo je prozatím nepřesvědčil k tomu, aby měli alespoň nepatrnou snahu k tomu, naučit se plavat, jelikož je pro ně voda pouhým osvěžením. Náš syn byl ve svém dětství zářným příkladem toho, že člověk nemůže věřit všemu, co nejen slyší, ale i vidí.
     Od narození našeho syna jsme neměli žádný problém, který by se týkal styku s vodou, či koupáním. Spíše naopak...
     .....
po koupání jsem měla problém ho vůbec dostat z vany, všude kolem byly hračky, které mu navíc nestačily, tak si ke hraní pronajímal vše, nač dosáhl.
      Říkala jsem si..., ach jo, tak to si užijeme, to bude celá moje sestra,- z vody ho jen tak nedostanu. V tomhle jsem se nemýlila. Opravdu. Dostat syna z brouzdaliště byl nadlidský výkon. Ale....., mýlila jsem se naopak v tom, že bude po mé sestře. Moje sestra byla taková kachna, že by i kachňata mohla učit. Je pravda, že zkoušky z potápění prováděla již jako hodně malý capart ve vaně a poté svoje čísla zkoušela v bazénu, rybníce.., přehradě. Nebylo člověka, který by tomu dokázal zabránit, jelikož uměla velmi brzy plavat tak, že ve vodě každému "zdrhla" a slovní upomínání a výhrůžky byly k ničemu. Ani už nevím, čí to byl nápad, ale k dispozici měla na vaně i brýle do vody, -- ještěže tam nebyl i šnorchl!
     Jednoho dne jsme se se sestrou domluvily, že půjdeme na místní bazén, jelikož letní počasí si tuto "kulturu" vyžádalo a že se při té příležitosti pokusíme naučit plavat mého syna, - bez rukávků, - bez ničeho - prostě, že ho naučíme plavat. Nejprve jsme ho nechaly v brouzdališti, sledovaly jsme jej, ovšem, pak nastala ta doba D. Ani jednu z nás by nikdy nenapadlo, jaký to bude problém.....
      Venku v bazénu, ve vnitřím bazénu, já a střídavě moje sestra jsme se pokoušely naučit mého syna plavat. Zkoušely jsme všechno možné,- byly jsme proti sobě, aby můj syn udělal dvě tempa od jedné ke druhé, kruh, rukávky, pak jen s rukávky, - absolutní fiasko.
      Další návštěvu tohoto bazénu jsem již se synem absolvovala sama, ovšem, za tím samým účelem. Měla jsem spálený krk i ramena, a to pouze od toho, jak se mne syn nechtěl ve vodě pustit. Žádné sliby nepomáhaly, byl z bazénu slyšet jen křik. Plavala jsem se synem zavěšeným na krku, prostě jsem syna měla na zádech, asi jako batoh, to bylo něco, a ani já nejsem plavkyně stvořená pro nějaké závody, ale věřím si tak, jak si můžu dovolit. Syna jsem plavat nenaučila.  To opravdu nebylo v mých silách.
     Můj syn však nakonec, vzhledem k nějakým prováděným testům ve spolupráci s mateřskou školkou a základní školou, nastoupil do  sportovní školy,  s plaveckým zaměřením. V zaměření sice nesetrval, ovšem plave naprosto perfektně.
     Léto, tak jaké by mělo být...., dáme na předsudky, nebo na vlastní rozum. Myslím si, že dát na obojí, bude to pravé "ořechové".
     A na závěr bych vám chtěla napsat, že jsem došla k tomu, že i já mám doma, v paneláku...,- KACHNU!
    
    
    

Autor: Vikitorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles