Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koupelna, kterou si vaše děti zamilují

12. 07. 2011 | Moderní bydlení
Samostatnou koupelnu pro děti si může pořídit málokdo. Na trhu je ale dostatek vhodných obkladů, dlažeb i doplňků, které zajistí, že se vaše děti budou cítit v koupelně jako ryby ve vodě a vy s nimi. Jak navrhnout koupelnu, jež by rostla spolu s dětmi a kterou by mohla používat celá rodina? Koupelna pro děti má svá specifika, a to designem i funkčností.
 
„Zařizujeme-li koupelnu pro děti, měli bychom mít na paměti především bezpečnost. Při pohybu v koupelně vzniká řada potenciálních rizik způsobených vodou, což vyžaduje určité specifické vybavení,“ upozorňuje Karel Novotný, vedoucí oddělení designu SIKO. V první řadě je důležité vyvarovat se jakýchkoli ostrých hran, odborníci proto doporučují sanitární vybavení s oblými tvary. Nezbytné je zabránit kontaktu vody s elektrickými zásuvkami a spotřebiči. Vhodné je umisťovat nepotřebné zásuvky a vypínače mimo místnost. U těch, co v koupelnách být musí, je lepší volit elektrické zásuvky s krytkou a umisťovat je výše, aby na ně děti snadno nedosáhly.

koupelnaVeselý a nadčasový design


Fantazie je ve světě dětských koupelen téměř bez hranic, ale je nutné brát ohled i na to, že děti rostou a obměna koupelny nebude probíhat pravidelně vzhledem k vysokým investicím případné rekonstrukce. Rodiče se proto snaží koupelnu zařizovat tak, aby sloužila dobře jak jim, tak i ratolestem. „Jednoduchý způsob, jak docílit toho, aby děti v koupelně trávily rády svůj čas, je zaměřit se na výraznější, dobře kombinovatelné barvy a vytvořit tak příjemnou, veselou a přitom i nadčasovou koupelnu,“ radí Pavla Nováková, managerka RAKO.

V bohaté nabídce výrobců obkladů a dlažeb nalezneme osvědčené výrazné barvy a kontrastní kombinace – červenou, oranžovou, pistáciovou, modrou, ale i starorůžovou nebo fialovou. „Na vrcholu se stále drží barva bílá, kterou je ideální kombinovat s výraznějšími odstíny,“ vysvětluje Novotný. Své udělají také vhodně zvolené doplňky, které můžete průběžně měnit podle věku a vkusu dětí a mít tak vlastně koupelnu s možností „rychlé a levné proměny“. Na trhu je dostatek držáků kartáčků s veselými motivy, barevných protiskluzových předložek nebo ručníků.

koupelnaJednoduché triky pomohou


Samozřejmostí by měla být dokonalá funkčnost nejen obkladů, ale i sanity. Důležitá je snadná údržba – obklady by měly mít hladký povrch, který snadno utřete do sucha. Z nabídky sanity pak volte raději vanu, děti si v ní více vyhrají a vodní bitvy je před spaním spolehlivě utahají. K vaně můžete pořídit i zástěnu, která zabrání loužím na podlaze. Pokud vám to prostor dovolí, je ideální dát do koupelny jak vanu, tak i sprchový kout. Podél vany a sprchového koutu umístěte madla. Nenechávejte děti, aby jako madla využívaly věšáky na ručníky nebo mýdelníky – mohly by se snadno uvolnit.

Další nezbytností je rovněž dostatek odkládacích ploch na věci, které při koupání dětí potřebujete mít po ruce a na ty, které naopak potřebujete před dětmi schovat – například různé chemické a čisticí prostředky. dětské sedátkoDěti při běžném denním pohybu v koupelně potřebují především dosáhnout na umyvadlo a pohodlně si dojít na toaletu. K tomu postačí plastová barevná stolička s dětskými motivy s vysokou nosností. Dalším dobrým pomocníkem bez nutnosti velkých finančních investic je speciální sedátko určené pro děti. Pak už se nemusejí dokupovat žádné nástavce na WC, které by se povalovaly vedle toalety.

Zdroj, foto: RAKO + SIKO

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Koupelna, kterou si vaše děti zamilují:

Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
Koupelna, kterou si vaše děti zamilují
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezké to by se i našim dětem líbilo.
Obrázek uživatelky
profil
Prosím, mohla bych se zeptat, kde lze speciální sedátko určené pro děti zakoupit, případně jaký je to výrobce. Nikde se mi nedaří ho nalézt. Děkuji za odpověď.
Obrázek uživatelky
profil
Velmi podnětný článek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles