Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc

15. 03. 2015 | Televizní tipy
Síla léčivek, rakytníku, omanu, pampelišky a kopřivy pročistí organismus a dodají mu energii.

Jarní únava je chronicky známý jev, který nás po zimním období pravidelně potrápí. Účinnými pomocníky jsou bylinky na pročištění i posílení organismu, odlehčená dieta, do které na jaře patří syrová zelenina a pohyb na čerstvém vzduchu, v přírodě.

Simona se v pořadu Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc znovu vypraví za paní lékárnicí Haldovou. Co se vlastně našemu tělu i psychice děje brzy na jaře? Paní lékárnice je na základě svých zkušeností přesvědčena, že je třeba hlavně pročistit a podpořit orgány látkové výměny. Simona se naučí namíchat jednoduchou a osvědčenou čajovou směs, divák dostane doporučení nasbírat si na jaře kopřivu.

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemocNavážeme další epizodou Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc s dr. Větvičkou, který divákům blíže představí dvě bylinky, které pí Haldová doporučila, tj. rakytník řešetlákový a méně známý oman pravý. Info pro diváka: proč kořeny omanu sbírat na podzim a co je třeba vědět o rakytníku, pokud si ho chce vysadit na zahradě?

Simona se na svých cestách setkává se zajímavými osobnostmi – odborníky na bylinky a na jejich použití při péči o zdraví. Léčitelka a bylinářka Eva Moučková je zastáncem celostního pohledu na člověka a jeho zdravotní stav. V rámci tématu dílu „jarní únava“ doporučí svůj oblíbený čaj, který pročišťuje lymfatický systém (což je pro jarní detox velice důležité). Jeho výhoda spočívá v tom, že ingredience má většinou každý po ruce doma v kuchyni. Navážeme Bylinkářskou dílnou, kde Simona tento čaj připraví.

Problémem jarní únavy se zabývá i tradiční čínská medicína. Simona se vypraví v pořadu Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc do Prahy za MUDr. Jozefem Luckým a ten diváky seznámí s tím, jaká pravidla tradiční čínská medicína doporučuje dodržovat – tj. poznat rozdíl mezi jarní únavou a syndromem chronické únavy (který by měl řešit lékař), dále doporučí organismus pročistit a pak posílit (čínské bylinky dostupné i u nás) a vysvětlí, co jsou to tzv. adaptogeny a jakou roli hrají v boji s jarní únavou.

A dalším důležitým pravidlem v boji s jarní únavou je odlehčení stravy. Doporučuje se také konzumovat co nejvíc syrové zeleniny. Recept Evy Francové na pomazánku z tofu a syrové zeleniny je jedním z příkladů, jak si připravit rychlou, jednoduchou a zdravou jarní přesnídávku.

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc můžete sledovat 15. 3. 2015 od 18,25 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Martin Mrnka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc:

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
za tento úžasný zajímavý pořad, nenechám si ujít jediný díl, paní Simona vybírá skvělá inspirující témata a prozáří nedělní podvečer jako sluníčko.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles