Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Králíčci radosti

5. 05. 2018 | Vaše příběhy
Chtěla bych se s vámi podělit o mou radost. A vlastně vícenásobnou. S manželem dlouho chováme zakrslé králíčky, ale i ty domácí. Ti domácí se nás drží už čtvrtou generaci a to už je co říct! Pamatuji doby, kdy jsme jich měli kolem sto padesáti, ale jak stárneme, síly docházejí a chov jsme zredukovali jen na sedm králíků. Zato jsme se ale vrhli na chov zakrslých králíčků a beránků. Nevím proč, ale králíci u nás vždycky vedli. Ještě bych chtěla dodat, že já, ani manžel a ani naše děti králičí maso nejíme :)

Zakrslé králíčky a beránky jsem začala chovat proto, protože moje snacha si jednoho pořídila a já z něj byla úplně paf. Ještě asi dva měsíce jsem se rozhodovala, jestli to říct manželovi, že bych na stará kolena chtěla chovat malé králíčky a jezdit s nimi na výstavy. No neměla jsem k tomu odvahu, protože manžel říká, že co si vymyslím, tak vždy z toho sejde nebo to prý nestojí zanic. Jenže já to udělala tak, že jsem si studovala dvě knihy o chovu králíčků a pak knihu Jak na výstavy. Čím více jsem četla, tak tím víc jsem byla přesvědčená, že chci být chovatelka králíčků na mazlení. Navíc budoucí vnouče z toho bude mít jistě radost a dcera taky, protože ta je zvířecí milovník.
                                                                                                                           
Za týden jsem měla mít narozeniny a já si najednou řekla, že si vlastně králíčka mohu pořídit k narozeninám sama, ne? Je jedno, co dalšího dostanu, já byla prostě pevně rozhodnutá. A tak jsem si pořídila obří klec, kam by se vešlo snad deset králíčků, ale já v nich chtěla mít jen dva. Hlavně jsem si přála, aby měli velký prostor.    
      
A  pak nastal den D. Klec jsem měla zatím schovanou u dcery, která se prý těšila, až uvidí otce, jak se bude vztekat. No a dcera neměla pravdu. Odpoledne na mé narozeniny mi tedy klec přivezla a v něm už králíčka. Vůbec jsem to nechápala a nerozuměla jsem tomu. Jak je to jen možné? Vždyť jsem si ještě žádného nepořídila. Nebo mám sklerózu?                                                                                                 
Ne, nebylo to nemocí, ale spiknutím dcery a manžela. Dcera mu to vše vyslepičila. Takže to byla má první radost, jak mě manžel překvapil a jak to dcera pěkně zahrála :) Druhá radost byla, když jsem dva dny nato přivezla dalšího králíčka. Toho jsem měla dlouho zamluveného. To byla má druhá radost :) 

AničkaNov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Králíčci radosti:

Králíčci radosti
Králíčci radosti
Králíčci radosti
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !