Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Králova řeč - vystrašená země potřebuje pravého vůdce

8. 03. 2011 | Novinky

Vystrašená země potřebuje pravého vůdce. Vystrašený člověk potřebuje pravého přítele. Po smrti svého otce, anglického krále Jiřího V. (Michael Gambon) a skandální abdikaci krále Eduarda VIII. (Guy Pearce), je Bertie (Colin Firth), který celý život trpí vadou řeči, nečekaně korunován králem Jiřím VI.


Británie stojí na prahu 2. světové války a zoufale potřebuje silného vůdce, kterého ale jen těžko vidí v koktavém králi. Králova milující manželka Alžběta (Helena Bonham Carter), budoucí královna matka, proto domluví setkání s úspěšným, ale poněkud svérázným a excentrickým terapeutem řeči Lionelem Loguem (Geoffrey Rush).


filmPo těžkém začátku, kdy si neslučitelné charaktery dvou silných osobností jen obtížně hledají cestu jeden k druhému, se mezi oběma muži vytvoří silné pouto. Král nakonec přistoupí na neobvyklý způsob léčby a s pomocí Loguea, rodiny, vlády i Winstona Churchilla (Timothy Spall) vadu řeči překoná. Dokáže ale obstát i ve chvíli, kdy je třeba, aby v rádiu pronesl zásadní projev, který má povzbudit a inspirovat anglický národ v době, kdy to nejvíce potřebuje?


Film Králova řeč má v současné době rekordních 12 nominací na Oscara. Colin Firth za svůj strhující herecký výkon obdržel již mnoho filmových ocenění včetně zlatého Glóbu a s napětím se očekává, zda promění i nominaci na Oscara za hlavní mužský herecký výkon. Film Králova řeč je inspirován skutečným příběhem krále Jiřího VI.


Premiéra filmu Králova řeč je naplánovaná na
10. 3. 2011!


Zdroj: Bontonfilm.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
-také se podívám
Obrázek uživatelky
profil
to si iste pozriem
Obrázek uživatelky
profil
Oscary byly již uděleny. Králova řeč je nejlepším filmem roku. Firth Oscara taky obdržel.
Obrázek uživatelky
profil
znie to zaujímavo
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles