Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krása prochází žaludkem

12. 03. 2013 | Krása
Za oblíbený pleťový krém jsme schopni utratit nemálo peněz. Jenže, jak známo, skutečná krása vychází zevnitř… Bylo již mnohokrát prokázáno, že jídlo ovlivňuje nejen naše zdraví a výkonnost, ale může ovlivnit také to, jak vypadáme. Existuje mnoho potravin, které dodají naší kůži svěžest a pružnost.

Vitaminy do boje!

Konzumujte dostatečné množství zeleniny a ovoce, které vám nejen pomůže udržet sexy křivky, ale obsahuje řadu cenných látek chránících před nemocemi a stárnutím. Mezi nejsilnější bojovníky patří vitamin C – mlsejte kiwi, jahody a černý rybíz, saláty si dělejte z červené papriky, rajčat, kukuřice, přidejte i brokolici, kedluben a vše bohatě posypejte petrželkou a pažitkou. Svěžest pleti navrátí beta-karoten obsažený v mrkvi, pomerančích, meruňkách a špenátu. Největším bojovníkem s příznaky zvyšujícího se věku je vitamin E, který napomáhá regeneraci buněk. V jídelníčku nezapomínejte na bohaté zdroje tohoto vitaminu - ořechy, semínka, mandle, cereálie, fazole, kapusta a ostružiny.

Krása prochází žaludkemZásobte se minerály!

Podle mnohých vědeckých studií je zinek nezbytným minerálem pro pružnost a pevnost kůže, působí proti stárnutí a pomáhá léčit poruchy kůže jako je akné, lupenka, ekzém a záněty. Nemá-li  organismus  dostatek tohoto  minerálu, může docházet k depigmentaci a vznikají skvrny na pokožce. Konzumujte dýňová semínka, celozrnné pečivo, müsli, mléčné výrobky a dopřejte si i pokrmy z tmavého masa. Důležitou úlohu sehrává i síra, která působí proti stárnutí kůže a pomáhá léčit nemoci kůže. Obohaťte svůj jídelníček o pokrmy z čočky, libového vepřového a hovězího masa, ryby, mořské plody, sýry a zelí.  

Neboje se tuků!

Krása prochází žaludkemZdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny obsažené v mořských rybách, oříšcích, semínkách a avokádu „promastí“ vaši pleť zevnitř, a ta díky tomu bude krásně jemná a hebká. Pomáhají i proti atopickému ekzému a dalším kožním onemocněním.

Pijte, pijte, pijte!

Pokud nedodržujete správný pitný režim, odrazí se to ihned na vaší pleti, která bude suchá, unavená a jako by „bez života“. Optimální množství tekutin je individuální, ale nemělo by to být méně než 1,5 litru. A co pít? Základem může být obyčejná pitná voda z kohoutku, kterou dochutíte například šťávou z čerstvě vymačkaného citronu. Pokud vám taková voda nechutná, zkuste balenou kojeneckou vodu nebe neperlivou minerálku. Vody s vysokým obsahem minerálů nebo sycené minerálky používejte pouze jako doplněk pitného režimu. Džus zkuste zařadit v rámci pitného režimu při snídani, čaje můžete popíjet během dne.    



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles