Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásky z České Miss obdivovaly v dětském domově pravé thajské divadlo

7. 06. 2008 | Kultura
Ojedinělé představení tradičního thajského divadla nadchlo 4. června děti z Dětského domova Charlotty Masarykové v Praze na Zbraslavi stejně jako jejich kamarádky, Českou Miss 2007 Lucii Hadašovou, loňskou druhou vicemiss Lilian Sarah Fischerovou. Neobyčejné loutky ze země úsměvů díky hercům oživly a poodhalily tak dětem tajemství a krásy vzdáleného Thajska.

“S uspořádáním představení hodně pomohlo thajské ministerstvo turismu TAT, které spolupracuje s Českou Miss. Díky tomu přijel do domova špičkový soubor. A byla pak radost sledovat tu bezprostřední radost v očích malých dětí,” řekla Lilian Sarah Fischerová, která se intenzivně věnuje charitě právě pro ty nejmenší. Vystoupení loutkového divadla Joe Louis si nenechal ujít také thajský velvyslanec v České republice Thanarat Thanaputti.

thajské divadlothajské divadlo











“Mám to do zbraslavského dětského domova ze Zahradní čtvrti, kde bydlím, jen kousek a ráda jsem Lilian a ostatní přišla podpořit. A moc dobře jsme se spolu s dětmi bavily. Přála bych jim, aby se třeba jednou do Thajska podívaly,”  uvedla Lucie Hadašová.

V thajském divadle ovládají každou loutku tři loutkáři najednou. Díky tomu jsou pak pohyby těchto loutek živoucí. Navíc každá jejich část včetně obličeje, hlavy, rukou a nohou jsou pohyblivé a loutky v akci působí velmi realisticky. A loutkáři, kteří jsou součástí představení, se při vedení figur pohybují podobně jako při klasickém thajském tanci.

Divadlo Joe Louis zahrálo v dětském domově thajskou verzi eposu Rámajána a jeho další vystoupení se uskuteční 7. června v pražské ZOO.




ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !