Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Krášlicí prostředky, které najdete v každé kuchyni

3. 03. 2011 | Péče o tělo
Krásná a zdravá pokožka začíná nejen tím, co jíte, ale také jak o ni pečujete. Je hodně krášlicích prostředků, které obsahují spoustu živin, vitamínů prospěšných pro celou pokožku i vlasy. Každý může podle svého věku udělat něco pro pěkný vzhled.  Většinu krášlicích prostředků najdeme v kuchyni.  Některé  prostředky se používají od starověku a jejich blahodárné účinky se využívají dodnes.

Pleťové masky jsou velmi  účinné a oblíbené kosmetické prostředky. Jejich účinek poznaly už naše prababičky, které si jejich prostřednictvím dokázaly udržet pleť mladou a svěží. Masky očišťují pleť, zjemňují póry. Pokožku napínají a zároveň zpomalují tvorbu vrásek. Dodávají pokožce spoustu výživných látek.

Droždí

Patří mezi prastarý krášlicí prostředek.  Obsahuje celou řadu vitamínů skupiny B, minerály a nerostné prvky, které naší pleti prospívají. Pro svůj velký obsah vitamínů se výborně hodí na přípravu pleťových masek a vlasových zábalů. Pleťová maska z droždí pokožku krásně napne. Dvě lžíce droždí smícháme s mlékem nebo smetanou na jemnou kaši. Masku naneseme v tenké vrstvě, aby nám rychle ztvrdla, a necháme působit 10 minut. Je vhodná pro stárnoucí a ochablou pokožku.

Žloutky

Žloutek obsahuje tuk, který pomáhá potlačovat jemné vrásky. Pleť ošetří a udělá ji hladkou. Nejlepší jsou vajíčka z domácích chovů, od slepic živených obilím. Přidávají se do masek a zábalů. Masky z vaječného žloutku jsou určené pro suchou, citlivou a stárnoucí pleť. Jeden žloutek rozmícháme s několika kapkami olivového oleje. Masku naneseme na tvář a necháme působit 20 minut. Také se hodí na zábaly pro vlasy.

Tvaroh

Tvaroh dokáže pleť  povzbudit a ošetřit. Tvarohové masky jsou určené pro všechny typy pokožky. Je vhodný na unavenou pleť. Jednoduchou tvarohovou masku si připravíme tak, že smícháme dvě lžičky tvarohu s jednou lžičkou medu a pár kapkami olivového oleje. Masku naneseme na tvář a necháme 10 minut působit.

Koupele

Když chceme při koupání spojit příjemné s užitečným, připravíme si koupel s nějakou vhodnou přísadou, která působí léčivě a také nás příjemně osvěží.  Mléko působí výborně na  pokožku, změkčuje ji, vyživuje a také čistí. Z mléka si můžete připravit mléčnou koupel. Pokud máte problémy s vysušenou pokožkou, přilijte si do horké lázně 2 litry mléka. Látky v něm obsažené kůži příjemně zvláční a osvěží.

Zdravé, dobře ošetřované vlasy dávají vyniknout kráse  ženy. Každá žena chce mít vlasy pěkné upravené, které dodávají působivý a přitažlivý vzhled.  Vlasové zábaly dodají vlasům potřebné vitamíny a budou vypadat zdravěji.

Včelí med

Starý osvědčený domácí prostředek přírodní medicíny, který se používá v péči o vlasy a také pleti. Pleť med dobře snáší, ale jsou také lidé, kteří mají pokožku přecitlivělou a med na pokožce nesnášejí. Mají na med alergii. Obsahuje mnoho účinných látek, enzymů a organických kyselin. Med pleť krásně napne a kůže se tak stane hebkou. Při přípravě přírodní kosmetiky s medem bychom neměli nikdy překročit teplotu 35 °C, protože bychom zničili jeho účinné látky. Čistý přírodní med je vhodný na vlasové zábaly. Med výborně vyživuje vlasy, působí blahodárně na roztřepené konečky a vlasy celkově posiluje. Dvě lžíce olivového oleje smíchejte s jednou lžící přírodního medu. Zabalte do ručníku a nechejte 20 minut působit. Pak vlasy umyjte.

Domácí tužidlo z medu

¼ litru heřmánkového nálevu zahřejeme, přidáme tekoucí čajovou lžičku medu a trošku ovocného nebo jablečného octa. Zamícháme a naneseme na vlasy, necháme uschnout. Med vlasy neslepí. Pokud máte alergii na heřmánek, tak můžete použít nějaký jiný bylinkový nálev.

V každé kuchyni se najde něco vhodného pro osvěžující koupel, zábal na vlasy nebo pleťovou masku.

Všechny suroviny používáme vždy čerstvé. Sami si vyzkoušejte, které z těchto masek a zábalů působí na vaši pleť dobře a odpovídá i vašemu typu.

Marta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.
Obrázek uživatelky
profil
rady,nikdy by mě nenapadlo si dát do vany mlékoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
super článek, moc dobré radySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsou to dobré rady,kvasnice a tvaroh jsem několikrát skusila a funguje toSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
sú to užitočné rady, a niektoré doma vyrobené masky až
také nákladné nie sú,trebárs tvarohová, drožďová, šupky
z uhoriek ap. Aj vlasy opláchovať v žihľavovom odvare nič
nestojíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles