Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásná a zdravá pleť i v létě

28. 08. 2015 | Péče o tělo
K pořádnému létu patří tropické teploty, kopce zmrzliny, opalování se na plážích, koupání v moři či v rybníkua koneckonců i večerní grilování. To vše společně s potem a vrstvami kosmetických přípravků s ochranným UV faktorem představuje citelnou zátěž pro naši pleť a u řady z nás tak zanechává viditelné změny. Poradíme vám, jak se mnohým z těchto neestetických projevů vyhnout a udržet si i v létě krásnou a zdravou pleť.

Ani v létě nezapomínejte na hydrataci

Ke vzniku pupínků, barevných skvrnek na obličeji nebo velmi suchých míst stačí opravdu málo. Nejčastěji je na vině nadměrné pocení vlivem vysokých letních teplot, častá aplikace krémů s ochranným faktorem, make-up nebo různé vnější znečištění. Odbornice na pleť Jacquie Carter radí jako krok číslo jedna vnitřní hydrataci. Ano, píše se o tom stále dokola, ale nedostatečná hydratace bývá příčinou nadměrné mastnoty pleti, které se snažíme zbavit intenzivnějším používáním čistící kosmetiky. Další příčinou nevzhledných pupínků je nadměrné pocení - pot je totiž doslova rájem pro bakterie. Snažte se tedy svou pokožku lehce oplachovat co nejčastěji.
Nezapomínejte ani na hydrataci a dodržujte pitný režim.

Krásná a zdravá pleť i v létěV horkých letních teplotách odchází z těla pocením potřebné minerály. Vitamínovou bombu a výbornou hydrataci buněk zajistíte tělu také zvýšenou konzumací potravin bohatých na vodu. Právě v létě dozrávají ty nejchutnější melouny, jahody, broskve, rajčata, okurky, ale i listová zelenina. Voda v nich obsažená má v přirozeném poměru vitamíny a minerální látky, které tělo beze zbytku využije. Například vodní meloun obsahuje až 91% vody. V létě si také dopřávejte ovocné a zeleninové saláty, nejlépe každý den. Vaše pleť přímo rozkvete.

Ruce pryč!

Nejen neumytá pleť, ale také bakterie na vašich rukou způsobují nepříjemné projevy pleti. Odolejte pokušení dotýkat se obličeje, a pokud to nezvládnete, používejte alespoň antibakteriální mýdla a gely.

Perete své ložní prádlo pravidelně? V létě to dělejte častěji. Nevětrané povlečení se zbytky make-upu a potu je nejlepším domovem pro vše, co může útočit na vaši pleť.
Stejné pravidlo platí také pro vaše sportovní oblečení. Ruku na srdce, perete si celý fitness outfit po každém cvičení? Pokud ne, zaděláváte si na tzv. bacne (back=záda + acne=akné). Nevětrané a propocené oblečení zapomenuté ve sportovní tašce od včerejšího dne je oblíbenou živnou půdou všech bakterií. Alespoň po každém druhém cvičení to vezměte rovnou i s celou sportovní taškou a vhoďte do pračky.

Před sluncem chraňte i vlasy

Vlasy mohou zachytit vše od bakterií a chlóru z bazénu přes mořskou sůl až po oleje a parfémy. Z nich je pak už jen kousek k vaší pleti či opět na ložní prádlo. Myjte si vlasy o trochu častěji nebo je noste stažené do ohonu. Zabráníte tak přenosu nečistot na pleť.

Slunce je nepřítel pevných kontur pleti číslo jedna. Pokud vás polehávání na slunci po několik hodin nenaplňuje blahobytem, tleskáme. Spálená kůže nebo jen pouhé pravidelné a dlouhodobé opalování s nízkým ochranným faktorem napáchá na vaší pleti nenávratné škody. Nezapomeňte opalovací krém nanést na kůži alespoň 20 minut před odchodem z domu. Pro ty z vás, kteří holdují bronzové letní pleti, doporučujeme raději samoopalovací přípravky. V dnešní době je na trhu dostupný široký a opravdu kvalitní výběr.

Make-up jen lehce

Make-up v létě? Při tropických letních teplotách doporučujeme namísto silně krycího make-upuraději BB krém či lehké tónovací hydratační krémy. Nechte pokožku dýchat. Při větší produkci kožního mazu doporučujeme využít matující savé ubrousky. Pro osvěžení pleti pak existuje řada hydratačních neparfémovaných obličejových sprejů, které v horkých dnech osvěží a oživí pokožku nejen na obličeji.

Pravidelné odličování je základ čisté pleti. Neodlíčená pleť s nánosy make-upu a řasenky je opět oblíbené prostředí pro neoblíbené bakterie. Zbytky líčidel se přenesou na  ložní prádlo a pomyslný kruh přenosu bakterií je završen. Důkladné odstranění make-upu a následná hydratační péče společně s dostatkem spánku umožní pleti přes noc příjemný odpočinek avy si ráno budete připadat svěže. Dodržujte těchto několik rad a vaše pleť bude stále zdravá, krásná, hydratovaná a čistá.


Zdroj: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem v listopadu v Praglu na Cannafestu a tam mi slecny doporucily tuhle masku: http://www.cannaderm.cz/aknea-cistici-maska-baleni-10-x-5-5g-8001000021 ... Tak jak jsem tomu neverila, tak jsem koupila jen jedno baleni. No, ted mam doma zasoby a stejne jako tady holky - mam celou radu Smajlík Fakt jsem nepoznala nic ucinnejsiho na akne Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s sarkahrava - já bojuju s akné celý život. Až jsem si na doporučení mé výživové poradkyně koupila celou řadu Aknea od Cannadermu ve obchodě se zdravou výživou. Jsem moc moc spokojená Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mě se v letošních tropech udělalo hrozné akné. Byla jsem zoufalá. Mamča mi koupila na doporučení celou řadu Aknea od Cannadermu. Nyní jsem bez protivných pupínků a jsem moc šťastná. Užívám i nadále a nepřestanu Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles