Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krav Maga - izraelský systém sebeobrany

6. 05. 2011 | Fitness
Krav Maga je efektivní Izraelský systém sebeobrany, který má kořeny v bývalém Československu. Z hebrejštiny se dá přeložit jako boj zblízka. Při sebeobraně krav maga se upřednostňuje speciální přístup,  taktika a různé techniky.

Cvičení a metody tréninku jsou pro různé sektory rozdílné. Hodí se pro lidi všech věkových kategorií, ženy, muže ale i děti, ozbrojené složky, armádní jednotky a oddíly, vězeňskou službu, bezpečnostní agentury, tajné služby, protiteroristické jednotky, airmarshal, speciální a zásahové jednotky, ale také osobní ochranu. Cvičit krav maga mohou začít už i děti předškolního věku.

Hlavní součástí výuky je získávání fyzické kondice pomocí kardio cvičení a posilování. Tzv. kardio cvičení je velice efektivní také při redukci váhy, proto si získává stále větší oblibu u široké veřejnosti bez ohledu na věk, fyzickou kondici či tělesné proporce. Velkou oblibu si v poslední době ale krav maga získává i u speciálních jednotek policie a armády. Při kardio cvičení si už za poměrně krátnou dobu dokážete získat dovednosti a zdatnost, která Vám pomůže ochránit si zdraví, případně i život. Pomůže i v případech domácího násilí.

Krav Maga byla také charakterizována jako ideální souhrn sebeobranných metod v koncepci pro potřeby izraelské armády, ale v dnešní době je upravena tak, aby vyhovovala především civilním osobám. Jde také o přežití, střelbu, lezení po skalách, vodní záchranářství a jiné.
Během dvou měsíců se většinou naučíte řešit základní ohrožující situace, jako jsou například obrana proti různým typům úderu, proti útokům nožem, škrcení v postoji či na zemi a další prvky sebeobrany. Mimo sebeobranných technik se krav maga věnuje také posilování, nácviku různých situací a scénářů se zvýšenou hladinou stresu, naučíte se nejen co dělat během boje, ale i před ním a po něm.

Hlavním základem systému sebeobrany krav maga je soubor sebeobranných technik, které byly vypracované tak, abyste se dokázali  bránit proti násilnickým výpadům a přitom se vyvarovat zraněním. Metoda pro boj zblízka má zase za cíl vést k praktickému zvládnutí všech prvků střetu pro úspěšné zvládnutí násilného útočníka. Je velmi důležité zvládnout nácvik útočné techniky, správné načasování akce, náznakové pohyby a také taktika. Krav Maga se dnes vyučuje v mnoha zemích po celém světě, nejrozšířenější je ale v USA, Brazílii, Španělsku, Portugalsku, Německu, Belgii, Dánsku, Polsku, Maďarsku, Norsku, Švédsku, Finsku, na Filipínách a v neposlední řadě také v České republice.

Základem krav maga je prevence, vyhnutí se střetu a také útěk. Dalšími jsou obrana proti všem neozbrojeným útokům, jako jsou údery, kopy, ale také uvolnění se ze všech možných druhů úchopů a držení. Následují útoky a protiútoky ze všech možných úhlů, vzdáleností, postojů a to jak ve stoje, na zemi, ve vodě a všude jinde. K útokům a obraně se mohou používat i různé předměty denní potřeby jako například taška, batoh, kufr, klíče a klidně i platební karta, zkrátka co zrovna budete mít u sebe. Dále se naučíte pády do všech směrů, což je při sebeobraně hodně důležité. Nácviky se provádí v různých prostředích a to jak  v tělocvičně, tak i otevřených prostorách, v parku, v dopravních prostředcích, v uzavřených prostorách, na schodištích a jinde. Krav Maga by Vás měla připravit na všechny možné scénáře, ve všech prostředích a za všech okolností a podmínek. Využívá přirozených reflexů a pohybů těla, zvládne to každý bez ohledu na věk, váhu, výšku, fyzickou kondici a pohlaví.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to by mě nenapadlo že něco takového má kořeny u násSmajlíkale Markétko jako vždy to je zajímavéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles