Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krav Maga - izraelský systém sebeobrany

6. 05. 2011 | Fitness
Krav Maga je efektivní Izraelský systém sebeobrany, který má kořeny v bývalém Československu. Z hebrejštiny se dá přeložit jako boj zblízka. Při sebeobraně krav maga se upřednostňuje speciální přístup,  taktika a různé techniky.

Cvičení a metody tréninku jsou pro různé sektory rozdílné. Hodí se pro lidi všech věkových kategorií, ženy, muže ale i děti, ozbrojené složky, armádní jednotky a oddíly, vězeňskou službu, bezpečnostní agentury, tajné služby, protiteroristické jednotky, airmarshal, speciální a zásahové jednotky, ale také osobní ochranu. Cvičit krav maga mohou začít už i děti předškolního věku.

Hlavní součástí výuky je získávání fyzické kondice pomocí kardio cvičení a posilování. Tzv. kardio cvičení je velice efektivní také při redukci váhy, proto si získává stále větší oblibu u široké veřejnosti bez ohledu na věk, fyzickou kondici či tělesné proporce. Velkou oblibu si v poslední době ale krav maga získává i u speciálních jednotek policie a armády. Při kardio cvičení si už za poměrně krátnou dobu dokážete získat dovednosti a zdatnost, která Vám pomůže ochránit si zdraví, případně i život. Pomůže i v případech domácího násilí.

Krav Maga byla také charakterizována jako ideální souhrn sebeobranných metod v koncepci pro potřeby izraelské armády, ale v dnešní době je upravena tak, aby vyhovovala především civilním osobám. Jde také o přežití, střelbu, lezení po skalách, vodní záchranářství a jiné.
Během dvou měsíců se většinou naučíte řešit základní ohrožující situace, jako jsou například obrana proti různým typům úderu, proti útokům nožem, škrcení v postoji či na zemi a další prvky sebeobrany. Mimo sebeobranných technik se krav maga věnuje také posilování, nácviku různých situací a scénářů se zvýšenou hladinou stresu, naučíte se nejen co dělat během boje, ale i před ním a po něm.

Hlavním základem systému sebeobrany krav maga je soubor sebeobranných technik, které byly vypracované tak, abyste se dokázali  bránit proti násilnickým výpadům a přitom se vyvarovat zraněním. Metoda pro boj zblízka má zase za cíl vést k praktickému zvládnutí všech prvků střetu pro úspěšné zvládnutí násilného útočníka. Je velmi důležité zvládnout nácvik útočné techniky, správné načasování akce, náznakové pohyby a také taktika. Krav Maga se dnes vyučuje v mnoha zemích po celém světě, nejrozšířenější je ale v USA, Brazílii, Španělsku, Portugalsku, Německu, Belgii, Dánsku, Polsku, Maďarsku, Norsku, Švédsku, Finsku, na Filipínách a v neposlední řadě také v České republice.

Základem krav maga je prevence, vyhnutí se střetu a také útěk. Dalšími jsou obrana proti všem neozbrojeným útokům, jako jsou údery, kopy, ale také uvolnění se ze všech možných druhů úchopů a držení. Následují útoky a protiútoky ze všech možných úhlů, vzdáleností, postojů a to jak ve stoje, na zemi, ve vodě a všude jinde. K útokům a obraně se mohou používat i různé předměty denní potřeby jako například taška, batoh, kufr, klíče a klidně i platební karta, zkrátka co zrovna budete mít u sebe. Dále se naučíte pády do všech směrů, což je při sebeobraně hodně důležité. Nácviky se provádí v různých prostředích a to jak  v tělocvičně, tak i otevřených prostorách, v parku, v dopravních prostředcích, v uzavřených prostorách, na schodištích a jinde. Krav Maga by Vás měla připravit na všechny možné scénáře, ve všech prostředích a za všech okolností a podmínek. Využívá přirozených reflexů a pohybů těla, zvládne to každý bez ohledu na věk, váhu, výšku, fyzickou kondici a pohlaví.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to by mě nenapadlo že něco takového má kořeny u násSmajlíkale Markétko jako vždy to je zajímavéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles