Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Křeslo ušák slaví velkolepý návrat, vychvalují si ho nejen knihomolové

20. 05. 2017 | Moderní bydlení
Ušák již dávno není jen výsadou zámeckých pánů a čtenářů. Naopak, své místo na výsluní si vydobyl v mnoha domácnostech a stal se ikonickým kouskem nábytku. Že po něm také toužíte, ale nevíte, kde mu ve svém příbytku udělat místo? Povíme vám, proč se jedná o zbytečné obavy.

Historie ušáku

Jak název křesla sám napovídá, je to právě atypická konstrukce, která z tohoto kousku nábytku udělala evergreen mezi křesly. Dříve se mu však přezdívalo čtenářské křeslo, a to díky převážné většině zákazníků čtenářů, kteří si jej kupovali. Dva oblouky po stranách v úrovni hlavy mají totiž zabránit tomu, aby vám při náhlém usnutí nespadla hlava a neprobrali jste se tak s nesnesitelnou bolestí za krkem. A jelikož jsou to právě čtenáři, kteří rádi relaxují a usínají nad dobrou knihou, přezdívka křesla byla zcela jasná. Ušák však není žádný drobeček, a tak byl dříve ozdobou málokteré domácnosti.

Křeslo ušák slaví velkolepý návrat, vychvalují si ho nejen knihomolovéUšák dnes

Po svém návratu na scénu však začalo být křeslo vzhledem ke svému nepřekonatelnému pohodlí kouskem nábytku, u kterého jednu dobu poptávka jednoznačně převyšovala nabídku. Toho se chytli jak velké nadnárodní nábytkářské společnosti, tak menší rodinné podniky zabývající se výrobou nábytku na míru, a dnes najdeme ušáky všech možných typů a barev.  
Aby však křeslo dostálo svému slibu a skýtalo pohodlí, které od něj očekáváme, je nutné vybírat takové, kde je zaručená kvalitní konstrukce.

Kromě toho, že si můžete zvolit látku a barvu, ze které vznikne potah křesla, je možné si zvolit i velikost a měkkost sezení. Jedině tak je zajištěn zdravý a pohodlný posed a vy se vyhnete bolestem zad a ztuhlému krku. Navíc se těžko jedná o spotřební zboží, naopak ušák se přece dědí z generace na generaci, a tak je prvotní náklad až směšně nízký, vezmeme-li v úvahu, jak dlouho bude křeslo rodině sloužit.

Kam s ušákem

Jelikož, jak již bylo řečeno, se nejedná zrovna o malý kousek nábytku, je umístění ušáku třeba pečlivě rozmyslet. Určitě by však bylo na škodu si jej kvůli větším rozměrům vůbec nepořídit. Již dávno totiž neplatí, že je ušák vhodný tak maximálně do knihovny. Své místo si jistě zaslouží i v obývacím pokoji nebo v ložnici. Vyjímat se bude v prázdném rohu u stěny spolu s poličkou a čtenářskou lampou, sluší mu však i otevřené prostory. Dokonalé umístění je třeba u krbu. Vytvoří se tím jedno z nejkrásnějších míst v domě. Vybírejte křeslo dle toho, v jakých barvách chcete ladit celou místnost, aby se s ostatním zařízením netlouklo, a zaručujeme vám, že vám po chvíli nějaký ten metr čtvereční, který  křeslo zabírá, ani nebude chybět. Nejen díky jeho dokonalé anatomii pro Vaše tělo se ušák stane nedílnou součástí Vašeho domova, ale je to také úžasný soliter, který oslní už při vstupu do místnosti.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ušák, to je pohodlíčkoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ušák máme u rodičůSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles