Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Křížová palba

23. 05. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Křížová palba
Autor: Francis Dick, Francis Felix
Nakladatelství: Euromedia Group k.s., Knižní klub
Datum vydání: květen 2011
Vázaná vazba
Rozměry: 154 × 234 mm
Počet stran: 272 str.
Cena: 254 Kč

Poslední společná kniha Dicka a Felixe Francise. Thomas Forsyth je důstojníkem britských vojenských sil v Afgánistánu, ale po vážném úrazu jeho kariéra rychle skončí. Po návratu do Anglie je nevlídně uvítán jen svou matkou, trenérkou koní.

euromedia-group-knizni-klub-krizova-palbaPo sérií podivných nehod se ukáže, že jeho matka je nucena působit svým vlastním koním zdánlivě náhodná zranění, protože ji k tomu nutí neznámý vyděrač. Bývalý voják Forsyth, traumatizovaný vzpomínkami z války a fyzickým utrpením, se brzy vydá po jeho stopě.

Autoři:

Dick Francis (1920-2010) proslul jako jeden z nejlepších spisovatelů detektivních příběhů, kterým vtisknul osobitý ráz díky podrobné znalosti dostihového prostředí. Za druhé světové války bojoval jako pilot, později jako úspěšný žokej vyhrál přes 350 dostihů. Své životní zkušenosti vložil do čtyřiceti dvou románů, které mu zajistily nepřebernou řadu ocenění, ale především neutuchající obdiv čtenářů. Od roku 1962 vydával jednu knihu ročně, spisovatelskou činnost přerušil až v roce 2000 po smrti své ženy. Od roku 2006 začal znovu psát spolu s mladším synem Felixem.

Felix Francis  (*1953 je vysokoškolským učitelem fyziky a ředitelem přírodovědeckého ústavu v Oxfordshiru. Pracoval mimo jiné jako manažer mezinárodní teambuildingové firmy, s níž navštívil pozoruhodná místa země od himálajských vrcholků až po amazonskou džungli. Díky svým znalostem pomáhal svému otci jako poradce a později jako spoluautor. Po jeho smrti se rozhodl navázat na rodinnou tradici a k vydání připravuje román, jejímž hlavním hrdinou bude bývalý špičkový žokej.

Tuto knihu Křížová palba koupíte na knižním portálu Bux.cz, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Křížová palba:

Křížová palba
Křížová palba
Křížová palba
Křížová palba
Křížová palba
Křížová palba
Křížová palba
Křížová palba
Křížová palba
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !