Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krok za krokem, jak se správně odlíčit

19. 04. 2019 | Krása
Základním předpokladem dobře vypadající pleti je její pravidelné čištění, a to ideálně dvakrát denně – ráno a večer. Pokud budete v odličování důkladní, tak se vám pleť za to postupem času odplatí v podobě zářivější a mladistvěji vypadající pokožky.

Odličujte se ráno i večer

Dobré je odličovat se ráno i večer. Ranní „odlíčení“ je ideální hlavně pro jedince s mastnou pokožkou. Vyčistíte si především mazy a nečistoty, které se na kůži nahromadili během noci.

Večer byste pak měli věnovat očistě obličeje více času. Pokud máte sušší pleť, je vhodné použít hutnější pleťová mléka bez alkoholu, která pleť zbytečně nevysušují. Zbytky mléka pak smyjte vlažnou nebo micelární vodou. Jedinci s mastnou pletí by měly sáhnout spíše po pleťovém toniku.

Krok za krokem, jak se správně odlíčitMicelární voda

Velmi dobrým pomocníkem při odličování může být i micelární voda. Jedná se o přípravek, který vzniká kombinací pleťové vody a drobných olejových částeček tzv. micel. Ty působí jako magnet. Při kontaktu s kůží navážou na svůj povrh nečistoty, které následně uzavřou ve svém centru, a tím umožňují šetrné čištění pleti bez podráždění.

Obecně platí, že micelární voda je k pleti velmi šetrná, nedráždivá a nepůsobí alergické reakce a zároveň umožňuje kvalitní odlíčení a očistu. Neobsahuje mýdlo, alkohol ani parfemaci. Vzhledem k tomu, že je na trhu mnoho micelárních vod je vhodné se poradit s ošetřujícím dermatologem, který pomůže vybrat nejvhodnější přípravek. K odličování micelární vodou či jiným přípravkem vždy používáme bavlněné tampónky. Výhodou je, že pleť již následně nemusíte oplachovat vodou, která může kůži podráždit (v závislosti na kvalitě či tvrdosti). K dokonalé očistě pleti také přispěje jít jednou za rok na chemický peeling. Nejlepší doba je od konce září do jara.

Správná technika

Odličujeme se zpravidla ve dvou až třech vrstvách. V závislosti od stupně znečištění. Nejvíce pozor si dávejte v očních partiích. Zde jen lehce přiložte na několik sekund navlhčený tampónek, kterým pak zachycený obsah jemnými pohyby setřeme do stran. Stírat pokožku je dobré vždy směrem proti gravitační síle, abychom ji nepodporovali.  Drhnutí může způsobit zarudnutí a přispívá k tvorbě očních vrásek. Nosíte-li voděodolné řasenky použijte přípravky, které obsahují oleje.

Zdroj, foto: Perfect Clinic



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !