Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kruhy pod očima a ucpaný nos

30. 10. 2008 | Nemoci

Když se ráno vzbudíte a zase jsou tam – kruhy pod očima, co vypadají, jako byste noc předtím strávili v boxerském ringu. Skoro každý se s nimi čas od času potýká. Obvykle naštěstí zůstanou jen krátce a jsou především problémem kosmetickým. Příčin může být několik. Ucpaný nos je jednou z nich.


Co vlastně jsou kruhy pod očima?

Kruhy pod očima jsou tvoří tuk a tekutina, která se v tomto místě ukládá. To se samozřejmě může stát na kterémkoli jiném místě těla, nejvíce patrné je to ale tam, kde je kůže velice tenká, jako je tomu právě v okolí víček.


K ukládání tekutiny v okolí očí vedou různé příčiny:

·         zadržování tekutiny v těle

·         alergie

·         stárnutí – kůže ztrácí s přibývajícím věkem elasticitu

·         dědičnost – ta má také velký podíl na tomto jevu, proto se v některých rodinách kruhy pod očima vyskytují častěji a tvoří se už v mladším věku.


ucpaný nosNos jako viník

Budete asi překvapeni, ale únava a nevyspání obvykle nejsou příčinou kruhů pod očima. Mohou je pouze mírně zvýraznit vzhledem k celkovému ospalému výrazu obličeje. Nejčastější příčinou bývá ucpaný nos! Rýma a ucpaný nos totiž vedou k tomu, že se v žilkách, které normálně odvádějí krev z oblasti očí do oblasti nosu, hromadí krev, žilky pak tmavnou, rozšiřují se a propouštějí více tekutiny do okolí.




Spánek má svůj podíl

Dalším důvodem kruhů pod očima je otok víček v době, kdy člověk spí. Když ležíte, gravitace způsobí, že se tekutina hromadí v oblasti dolních víček, a otok pak vede k tmavým stínům pod očima. Situaci ještě zhoršuje, pokud jste večer předtím snědli něco slaného nebo vypili více kávy nebo čaje (obojí vede k zadržování vody v těle).


Krémy a laser

Na trhu je samozřejmě nepřeberné množství různých krémů slibujících úlevu od kruhů pod očima – ty účinné obsahují vitamin C a K, alfa-hydroxy kyselinu a kinetin. Pokud ani kosmetika nepomůže, je poslední možností bělení a terapie pomocí laseru.

 

Vždy se ale spíše vyplatí investovat do prevence. Dodržujte tyto zásady, pomohou vám kruhům pod očima předcházet:

1. Snižte množství soli v jídle

2. Dodržujte pitný režim – předejdete tak dehydrataci a následnému zadržování vody v těle

3. Vyvarujte se pití černého čaje, kávy a alkoholu před spaním


A co dělat, když už se přeci jen probudíte s kruhy pod očima?
Přiložte na oteklé oči plátky salátové okurky, vychlazené sáčky zeleného čaje nebo studené obklady.


Zdroj: Dobrý-spánek.cz


DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSouhlasím, piji jej , jsem dalekozraká + astigmatismus.Odvar je celkem lahodný k pití.Z ostatních preparátů užívám ještě Ocutein a karoten.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles