Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krvavé Upíří deníky pokračují šestým dílem

12. 02. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Upíří deníky 6. díl - Soumrak 
Autor: L. J. Smith
Přeložila: Lucie Schürerová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2011
Rozměry: 115x183 mm
Počet stran: 360 str.
Cena: 199 Kč


Nakladatelství FRAGMENT a L. J. Smithová přinášejí všem fanouškům upíří tématiky další dávku napětí, neutuchající touhy, lásky i nečekaných zvratů v novém pokračování Upířích deníků s názvem „Soumrak“. Na pultech knihkupců se objeví 24. ledna 2011. A již brzy si celou sérii budou moci zájemci zakoupit i jako e-knihu!


knihaUpíři jsou stále in, což dokazuje velký úspěch prvních pěti dílů Upířích deníků – knih Probuzení, Souboj, Zášť, Temné shledání a Návrat. Tyto tituly zaznamenávají obrovský celosvětový úspěch delší dobu. U nás se prodalo již téměř 46 tisíc výtisků celé edice! V USA se vysílají jako velice populární televizní seriál a letos by měly zamířit i na české televizní obrazovky.


Prožijte další osudy smrtícího milostného trojúhelníku hlavních hrdinů – krásné Eleny a dvou upířích bratrů Stefana a Damona! Je žízeň po krvi silnější než láska? Láska bolí a historie se opakuje..


Když je Stefan lstí vylákán pryč z Fell’s Church, pokusí se Damon Elenu přesvědčit, že je to on, ne jeho bratr, komu je souzena. Mezitím se temnota šíří městem. Zdejší dívky trpí chlípnou posedlostí. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí – obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti.


Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly. Ovšem zlo není snadné porazit, vyhrává na všech frontách. Podaří se vyhnat temná stvoření – liškodlaky – ze zlem posedlého města? Zachrání Elena Stefana z jeho vyhnanství?


O autorce:


Lisa Jane Smithová napsala přes dvě desítky knih pro děti a mládež. Žije v Bay Area v Kalifornii, ale nejradši tráví volný čas ve své chatě poblíž národního parku Point Reyes, kde je plno stromů a zvířat, krásné pláže k procházkám a spousta skal vhodných pro horolezce. Jednou, když lezla s kamarádkou na skály, uviděla sněhobílého jelena, který jí dovolil jít za ním přes půl míle.


Také je vášnivou sběratelkou: sbírá malé krabičky z různých zemí a nejrůznějších tvarů, dětskou literaturu 19. století (a starší) a knihy o kvantové fyzice. Je nezdolná optimistka. Je členkou klubu zvaného „velociraptor sisterhood“, což je svérázný způsob, jak vyjádřit, že ráda čte, píše a diskutuje o knihách s výraznými ženskými postavami. Za svůj život procestovala celou Evropu i Dálný východ. 


Literatuře pro mládež se L. J. Smithová věnuje od 80. let 20. století. První čtyři díly Upířích deníků vyšly poprvé v roce 1991. Z toho jednoduchým výpočtem zjistíme, že skutečně nemohou být kopií Stmívání Stephanie Meyerové, jak jsou často označovány. Pokud by totiž byly jeho kopií, znamenalo by to, že L. J. Smithová ovládla umění cestování časem, jehož prodejem by nejspíš vydělala obrovskou spoustu peněz a místo psaní by si užívala luxusu na tropickém ostrově.


V roce 1998 se Smithová z vážných osobních důvodů stáhla z veřejného i literárního života. Naštěstí se vše vyřešilo a L. J. Smithová v roce 2008 oslavila trimfální návrat s novými díly Upířích deníků.


Tuto knihu Upíří deníky - Soumrak koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Fragment.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tohle mě nebereSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ani pro měSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
také krváky...nič pre mna Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
u nas bezi v televizi, nejvernejsi divak je kupodivu muj manzelSmajlík Nevynecha ani jeden dil, ve ctvrtek vecer uz je nachystany pod dekou na gauciSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles