Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krvavý kámen Granát

23. 12. 2010 | Zajímavosti

Granáty jsou známé již od pradávna. Zdobily koruny i žezla králů, byly zasazovány do náhrdelníků, prstenů, náušnic a svou krásou očarovaly nejednu ženu. Víte však, že Granát nemusí sloužit pouze jako „módní doplněk“ značící luxus a sebevědomí? Ano, i Granát má svou magickou a léčivou moc, kterou může předat třeba právě vám.


Základní informace o kameni:


Své pojmenování dostal podle latinského slova Granatus, což znamená zrno. Granát je minerálem s velmi složitým chemickým vzorcem, kterým vás ale pochopitelně nebudu zatěžovat. Mezi jeho fyzikální vlastnosti patří střední tvrdost, vysoký lesk a značná křehkost. Můžeme se setkat s granáty průhlednými i neprůhlednými. Granát lze lehce roztavit. Nejčastěji jej najdeme v krvavě rudé barvě, ale vyskytuje se v celé škále červeného až hnědého zabarvení. Můžeme pozorovat jeho červenooranžové zabarvení nebo přechod do purpurova.


granatVzácně se objevují Granáty, které jsou průhledné, ale takový Granát je skutečnou raritou (s nevyčíslitelnou cenou). U nás jsou tradiční České Granáty, které lze najít v okolí města Třebenic, kde se také nachází muzeum Českého Granátu. Ve světě se kámen těží například v Rusku, Jihoafrické republice nebo v Tasmánii. Ačkoliv lze ve světě nalézt Granáty velikostí větší, Český Granát je považován za jeden z nejkvalitnějších a nejvzácnějších. Dle starých pověstí měla mít u sebe každá nevěsta o svatební noci náhrdelník s Granáty. A proč? To se dozvíte o pár odstavců níže.


Základní použití kamene:


V technické oblasti lze kámen využít do řezacích a brusných strojů. Největší uplatnění však nachází klasicky v klenotnictví. Vlastnit náhrdelník z Granátů skutečně není levnou záležitostí a pro většinu z nás by byl opravdu velkou chloubou.  Granát však nemusí nutně posloužit pouze v technické a šperkařské oblasti. Jeho síly a krásy lze využít třeba úplně jinak…


Magická síla kamene:


Granát je skutečně kouzelným kamenem, své vlastnosti vyjadřuje jeho sytá krvavá barva, která je symbolem ohně, žáru, vášně, ale především také čistoty lidského srdce.  Jeho magické vlastnosti jsou opravdu různé. Mezi stěžejní patří především podněcování k aktivitě (pracovní, sexuální,

granat

sportovní atd.), svému nositeli dodává životní energii a regeneruje organismus. Granát podněcuje v člověku nadšení a vytrvalost, díky jeho síle a pomoci člověk dosáhne svého cíle a vytrvá ve svém snažení. Mimo jiné také podporuje představivost, sebedůvěru a zmírňuje deprese.


V moderní medicíně se často využívá jako kámen, který je nápomocný tvorbě červených krvinek, upravuje krevní tlak, povzbuzuje vitalitu člověka, posiluje srdce a krevní oběh, zastavuje krvácení. A to ještě zdaleka není vše, zázračný kámen totiž napomáhá při léčbě impotence, která je způsobená psychickou poruchou, léčí také revma v jeho raném stádiu, napomáhá při léčbě kloubních a svalových problémů a v neposlední řadě také posiluje funkci jater a ledvin. Granát je vhodný především pro zrozence ve znamení Berana, Štíra, Ryb a Vodnáře.


Jak využít magické moci Granátu?


Pokud chcete využít některých z výše uvedených magických vlastností kamene, je potřeba jej před samotným nošením řádně připravit. Granát patří mezi kameny, které přímé sluneční světlo znehodnocuje, proto je dobré „nabíjet“ jej při svitu měsíce. Kámen tedy uložte na místo, na které dopadá velké množství měsíčních paprsků, a nechejte jejich moc působit přes noc. Kamene by se neměl dotýkat nikdo jiný, než jeho nositel – pamatujte!


Máte i vy nějakou magickou zkušenost s Granátem?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles