Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchař

19. 05. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Kuchař
Autor: Martin Suter
Překladatel: Lucy Topoľská
Nakladatelství: JOTA
Datum vydání: 23. 3. 2011
Pevná vazba s přebalem
Počet stran: 240 str.
Formát: 130 × 200 mm
Cena: 278 Kč

Po tragické smrti obou rodičů se malého Maravana žijícího na Šrí Lance ujala prateta. Učila ho vařit nejen místní jídla, používat různé druhy koření s tajemnými názvy, kombinovat je navzájem a vytvářet pokrmy jota-kniha-kuchar-martin-suterpodobné uměleckým dílům. Spíše než kuchařkou byla kouzelnicí znalou tajemství chutí a jejich dráždivých účinků. Pro magické schopnosti ji vyhledávali ti, kteří toužili „probudit lásku“. Maravan byl jejím učeným a velmi nadaným žákem.

Když ve svých třiatřiceti letech Maravan uprchne z nebezpečné rodné země, plné vražd a nenávisti, jako azylant je zaměstnán coby pomocná síla v kuchyni curyšské restaurace. On, mág kuchařského umění!

Když jej z restaurace vyhodí, protože vaří kari lépe než arogantní šéfkuchař, pustí se s kolegyní Andreou do podnikání zvláštního druhu: založí si načerno firmu, která nabízí erotické menu.

Zpočátku je připravují jen pro manželské páry, které jim dohazuje sexuoložka, jež sama na sobě účinky „Love Food“ vyzkoušela. Avšak úspěch jejich menu se šíří a zájem začíná projevovat mnohem movitější klientela, dokonce lidé z vysoké politiky a jejich okolí.

Z podnikání se tak pomalu stává nebezpečná záležitost, ale Maravan nutně potřebuje peníze, aby uživil své příbuzné na zmučené Šrí Lance. Po jejich náhlé smrti se však Maravanovo afrodiziakální menu stává nástrojem pomsty.

Součástí knihy je i sbírka Maravanových receptů, s nimiž vyzkoušíte účinky jeho Love Food na vlastní kůži.

Martin Suter (*1948) se narodil v Curychu. Původně pracoval v reklamní agentuře a po čase si založil vlastní, určitou dobu předsedal sdružení Art Directors Club. Romány začal psát na konci devadesátých let, předtím publikoval v novinách a časopise GEO, je autorem řady televizních a filmových scénářů. Žije střídavě na Ibize a v Guatemale. V českém překladu vyšly jeho knihy: Business Class: těžký život managementu ( Mladá fronta, 2008), Odvrácená strana Měsíce (Odeon, 2006).

Suter je považován za nejznámějšího švýcarského autora, kterému se dostalo i mezinárodního ohlasu, jeho knihy byly přeloženy do 28 jazyků.

Více informací nejen o této knize Kuchař se dozvíte také na stránkách nakladatelství JOTA.

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kuchař:

Kuchař
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !