Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchyně podle vašich představ - design a funkčnost

23. 07. 2008 | Moderní bydlení
Dnes se podíváme na to, jak spolu hrdinky kuchyně rolích (varná, přípravná, úložná a mycí zóna) vycházejí a podle čeho by měly být obsazovány do hlavních rolí i ve vaší kuchyni.

Když se stěhujeme do nového bytu nebo i když „jen“ předěláváme ten starý, vždycky se ho snažíme mít co nejkrásnější, co nejmodernější, zkrátka co nejzáviděníhodnější. Občas se ale stane, že zapomeneme, jaký je jeho účel, zapomeneme, že není jen na koukání, ale hlavně na bydlení. K téhle mýlce svádí často časopisy o trendech v bydlení, o moderním vybavení bytu, kde jsou na fotografiích vždy nádherné, moderní místnosti plné designového nábytku. Málokdy to na fotografiích ale vypadá, že by v nich někdo opravdu žil. To ale přece nechcete!

kuchyňObyvatelnost především

Každý si svůj byt musí upravit především tak, aby se mu v něm dobře žilo. A to platí dvojnásobně právě u kuchyní. I ty podléhají módním trendům, kterým je těžké odolat. Jenomže designéři většinou myslí především na estetické kvality vybavení a až druhotně na jeho funkčnost. U vás by to mělo být naopak.
Samozřejmě že si do kuchyně nenamontujete linku, která se vám nelíbí už od začátku jen proto, že tam tak akorát zapadá. Musíte ale při výběru od samého začátku stanovit priority a po celou dobu se jich držet.

Která část kuchyně je nejvytíženější, používáte na všech myčku nebo si raději kvůli skvrnám myjete nádobí ručně? Podle takových to a mnoha dalších otázek si sestavte svou ideální funkční kuchyň a pak teprve se věnujte designovému řešení. Jinak můžete být svou novou kuchyní nepříjemně překvapení.


Design vs. funkčnost

O čem mluvím? Například o povrchových úpravách pracovní desky a nábytku. Designéři totiž moc často nevaří a tak jim nevadí, že jsou některé povrchy špatně omyvatelné, že se snadno poškodí nebo že mají krátkou životnost. Velmi moderní je například nerez. Často se můžeme setkat s celonerezovou varnou zónou. Málokdo vám už ale řekne, jak nerez může pečivé hospodyňky dohnat k šílenství. Nejenže se velmi rychle poškrábe a nejde už potom vyměnit, ale i když nerezovou plochu uchráníte před škrábanci, budou vám na ní zůstávat nevzhledné mapy, ať ji budete leštit čímkoliv. A na to si pečlivky prostě nezvyknou. Pak je tu jen jediné řešení – nepoužívat. Kvůli tomu jste si přeci novou kuchyň nestavěli.

kuchyňA nerez je jen špičkou ledovce moderních povrchů, stejné je to u skla a dalších lesklých povrchů z časopisů o moderním bydlení. Staré dobré dřevo má zkrátka pořád něco do sebe.

Podobná poučka platí nejen o kuchyňském nábytku, ale i o jejím vybavení. Nečekejte, že se nerezová lednička bude navždy lesknout jako v obchodě a skleněná trouba bude pořád jako nová. Bílé spotřebiče se sice mohou zdát nudné a okoukané, ale v mnohém jsou lepší než ty s moderním designem do posledního šroubku. A pokud už se přeci jen nechcete dívat na nudně bílou ledničku, pak zkuste třeba vestavbu – lednička tak bude k nenalezení, stačí ji zabudovat do jedné z kuchyňských skříněk a strašák je schovaný.






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak to vám nezávidím,já bych byla na nervy-mám ráda praktické,pohodlné věci,snadné na uklid...a né leštit,leštit
Obrázek uživatelky
profil
Je to tak, máme moderní kuchyň,kterou nám navrhoval designer a použil hodně nerezi...při každém umývání šílím. Mapy všude,různé fleky, přípravky jsem sháněla dokonce až v Anglii a nic.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice