Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kulturní večer s Farmářem Johnem

21. 09. 2007 | Úspěšní lidé
26.září 2007
18.00 hodin
Kino Aero, Praha


Promítání filmu „The Real Dirt on Farmer John“ proběhne v Praze ve středu 26. září od 18 hodin v Kině Aero, Biskupcova 31, Praha 3 za osobní účasti autora a hlavní postavy filmu, Johna Petersona – Farmáře Johna.

Součástí kulturního večera bude živý koncert Lesley Littlefield, jejíž písně také zazní ve filmu, diskuse s farmářem Johnem a dalšími pozvanými hosty (např. Ondřej Liška, člen Parlamentu ČR za Stranu zelených) a bio bufet s ochutnávkou desítek druhů bio vín z celého světa.

Farmář John
Vstupenky na kulturní večer možno rezervovat na v sítí Tickets online nebo zakoupit v předprodeji Kina Aero a Kina Světozor v Praze. Více informací také na webových stránkách Kina Aero.


„Neuvěřitelně výjimečný film…“,
Al Gore, bývalý viceprezident Spojených států



Vítěz více než 30 festivalů.



Program kulturního večera s Farmářem Johnem:

18.00 hodin zahájení programu
18.15 - 18.45 hodin koncert Lesley Littlefield, kytara
18.45 – 20.07 hodin promítání filmu „The Real Dirt on Farmer John“ (s českým překladem)
20.10 – 20.45 hodin diskuse s Johnem, Ondřejem Liškou a dalšími prominentními hosty na podiu
20.45 – 22.00 hodin bio bufet ve foyer kina, ochutnávka českých i zahraničních biopotravin a bio vín


Farmář John – s vidlemi a kamerou

Farmář John Není jednoduché být zelený
Kritiky nadšeně přijatý dokumentární film „The Real Dirt on Farmer John“ , vyprávějící impozantní příběh nekonformního farmáře z amerického Středozápadu, se dostává i do českých kin. V premiéře ho budou moci shlédnout diváci 26. září v kině Aero v Praze. České premiéře bude přítomen sám autor a ekologický farmář John Peterson.

Film popisuje barvitý život Johna Petersona, farmáře, umělce a novátorského myslitele, který se snaží více než třicet let najít tvář své farmy ležící ve venkovské části státu Illionois. Po smrti svého otce v 60tých letech vytvořil John na své tradiční farmě experiment snoubící umění a zemědělství, útočiště pro hippie, radikály a umělce. Film ukazuje konec této idealistické éry, kdy krize 80tých let způsobí tragický krach zadlužené farmy.

Po několika letech hledání vlastního já a navzdory veškeré nepřízni se Johnovi konečně daří přeměnit svoji půdu na revoluční zemědělskou komunitu a jednu z nejúspěšnějších ekologických farem v USA. Film barvitě ukazuje pád konvenčního typu hospodaření a jeho přeměnu na prosperující ekologickou farmu.

Farmář John Spojením tradiční rodinné farmy se sílou umění a svobodným myšlením, Johnův příběh předznamenává obrození zemědělství v Americe. Jakmile se John, spíše intuitivně než rozumově, rozhodne svoji farmu Angelica Farm přeměnit na biologicko-dynamickou, jeho život se radikálně mění k lepšímu. Dnes jeho farma zásobuje čerstvou bio zeleninou 1 200 rodin v Chicagu a okolí.

Prostřednictvím osobních zpovědí a nádherných filmových záběrů, ukazujících 50 let Johnova života, s námi režisér Taggart Sieger sdílí Johnovu strastiplnou ale humornou Odysseu. Skrz Johnův vztah k půdě divák objevuje důležitost odkud pochází naše potraviny a význam spojení s místní komunitou.

Al Gore, bývalý viceprezident Spojených států, popsal film takto: „Neuvěřitelně výjimečný…opravdový a poutavý příběh řečený s porozuměním a humorem.“ Časopis Time nazval Johna Petersna „Al Gorem zemědělství“.

Film již získal ve světě řadu ocenění, mimo jiné renomovaného Zlatého šneka na Slow Food Film Festivalu 2006 v Itálii.

Více o vlastním filmu najdete na oficiálních webových stránkách Farmáře Johna


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !