Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kůň, nejlepší zvířecí terapeut

19. 05. 2014 | Zvířátka
Nádherné zvíře s krásnýma očima, které dokáže obměkčit nejedno srdce. Již od počátku lidstva byl kůň pro člověka velmi důležitý a to platí i do dnes, kdy pomáhá jak dospělým tak především dětem.  Nejen, že setkání s tímto lichokopytníkem může být pro vaši ratolest velký zážitek, ale může se také díky němu mnoho naučit. Pojďme se společně podívat na to, jak jsou tyto úžasná zvířata lidem nápomocná.

Každé dítě zná koně, jako úžasné zvíře z pohádek, bájí a legend. První setkání s ním musí malého človíčka ohromit, možnost ho vidět doopravdy a pohladit si jej, nebo se na něm dokonce projet, je okouzlující zážitek na celý život. Díky různým naučným pořadům, filmům či pohádkám se děti dozvídají informace o tomto božském zvířeti už od mala. Televizní stanice Minimax připravila pro své malé diváky kreslený seriál Wendy, jehož hlavní hrdinka, patnáctiletá Wendy, rozumí koním a prožívá zajímavá dobrodružství. Tyto příběhy dokáží dítěti přiblížit život zvířete a navést dítě k lásce a úctě ke všem živým tvorům.

Kůn, nejlepší terapeutDnešní moderní doba nahrává spíše počítačovým hrám než přímému kontaktu se zvířaty.  Přitom právě ona dokáží lidem zmírnit onemocnění, či dokonce nemoc úplně vyléčit. U koní se tato léčebná terapie nazývá hiporehabilitace. Tato jedinečná metoda se zaměřuje na pohybové poruchy osob. Při léčbě se využívá pohybu zvířete a jeho přenosu na člověka spolu s psychologickým působením jízdy. Kromě velkého úspěchu v oblastech fyzioterapie je zaznamenáno i výrazné pozitivní zlepšení v psychice a při duševních poruchách. Jak je vidět, kůň nemusí být jen potěšením ve vašem volném čase, ale dokáže mnohdy více pomoci než psycholog či fyzioterapeut. Pokud se necítíte zrovna v psychické pohodě nebo pozorujete negativní emoce u svých ratolestí, vydejte se s nimi na projížďku s koňmi. Je prokázáno, že tento lichokopytník rozpozná vaše emoce již na dálku a silně na ně reaguje. Při bližším kontaktu s ním je prokázáno, že špatná nálada se postupně vytrácí.

Už od pravěku byl kůň pro člověka velmi důležitý, nejprve jako obživa, později jako dopravní prostředek nebo v zemědělství jako tahoun. Kromě toho se lidé rádi bavili, tudíž vzniklo mnoho soutěží s koňmi, které se staly velmi populárními. A tak je tomu i do dnes, ve vyspělých zemí je kůň domestikované zvíře, které pomáhá léčit nemoci nebo bavit diváky dostihů. Bohužel v nevyspělých státech je i dnes tento nádherný lichokopytník převážně pořizován pro těžkou práci v zemědělství.

Foto: Fotky&Foto
Zdroj: Minimax, pořad Wendy


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kůň, nejlepší zvířecí terapeut:

Kůň, nejlepší zvířecí terapeut
Kůň, nejlepší zvířecí terapeut
Kůň, nejlepší zvířecí terapeut
Kůň, nejlepší zvířecí terapeut
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles