Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kupujte mobilní data a pak je možná zlevní.

20. 02. 2019 | Technika
-Komerční sdělení-

Jak drahý je v Česku

internet v mobilu?


Nelíbí se vám předražená mobilní data, která vám operátor nabízí? Pak podle slov ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové si za to můžete sami. Přestaňte se připojovat k internetu přes wi-fi sítě, které jsou zdarma, a začněte konečně využívat internet v mobilu od vašeho poskytovatele. Potom se možná někdy v budoucnu dočkáte zlevnění mobilních dat.

Nešťastný výrok Marty Novákové způsobil v naší malé zemi velký rozruch. Ohrazují se proti němu jak zákonodárci, tak i běžní občané. Na sociálních sítích se ministryně stala dokonce terčem mnoha posměchu, Nováková se ale brání, že její slova byla novináři vytržena z kontextu. Jak však svá slova: „Čím méně se těch dat používá, protože se jim vyhýbáme, tak tím nepřispíváme k tomu, aby byla levnější,“ skutečně myslela, zatím nevysvětlila.

Slova ministryně se neztotožňují ani se sliby premiéra Andreje Babiše, který se zavázal k tomu, že s předraženými mobilními daty a tarify něco skutečně udělá. Zatím se ale nic neděje, priorita hnutí Ano je tak nejspíš upozaděna.

Kupujte mobilní data a pak je možná zlevní.

Kolik v Česku stojí mobilní data?


Mobilní operátoři v Česku si nekonkurují, jejich nabídka je vesměs stejná. Mobilní tarify s 500 MB až s 1,5 GB dat má ve svém portfoliu velká trojka za 477 až 549 Kč. Kolem 3 až 6 GB dat pak nabízí za 749 až 849 Kč. Ten, kdo má zájem o datový balíček v řádech desítek GB, si musí připlatit tisíce korun. Nejvíce tuzemští operátoři nabízí 60GB limit, neomezená data zákazníkům neposkytují, Vodafone dokonce končí na 20 GB dat. 

Přitom v 10 zemí Evropy si dnes mohou lidé koupit tarif s neomezeným datovým balíčkem za zhruba 30 eur, což je asi 750 Kč. U nás za stejnou cenu zákazník získá jen od 3 do 7 GB dat.

Jak si Česko stojí v porovnání s Evropou?

Nejhůře, za námi už nikdo není


Mobilní operátoři ale neměří stejným metrem. Například polský T-Mobile našim sousedům nabízí tarif s neomezenými daty za 50 zlotých, tedy za zhruba 300 Kč měsíčně. V rámci portfolia českého T-Mobile tarify začínají na 499 Kč, a to jen s velmi omezeným datovým balíčkem s 500 MB. Itálie hlásí ještě lepší ceny. Tarif s neomezenými službami a s 30GB limitem mohou Italové mít za pouhých 6 eur, což je v přepočtu neuvěřitelných 160 Kč.

Česko se ani zdaleka neřadí mezi průměr, co se mobilních služeb týká. Naopak jsme zemí, kde se prodávají nejdražší data, spolu s námi na chvostu žebříčku je také Belgie, Německo nebo Španělsko. Nejlevnějších dat si pak užívají ve Finsku, v Lotyšsku nebo v Rakousku. Průměrná cena za 1 GB dat je v Evropě 6,5 dolaru, což je necelých 150 Kč. K takové částce se ani zdaleka tuzemští operátoři nepřibližují, a to je řeč, jak o O2, tak i o Vodafone a T-Mobile. Žádný velký konkurenční boj se na našem území prozatím nekoná.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík , i když už jsem zažila hodně, nepřestává mě udivovat arogance a mimoňovost našich ministrů. Oni prostě žijí mimo realitu obyčejných lidí ...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles