Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kusovými koberci oživíte každý interiér. Podle čeho je vybírat?

18. 08. 2017 | Domácnost
Ať už potřebujete dovybavit nově zařízený interiér nebo se snažíte oživit dávno zabydlené prostory, kusové koberce jsou jednou z nejvýhodnějších možností, jak toho docílit. Pořizovací náklady skoro nepocítíte a budete-li si vybírat na správném místě, čeká vás nespočet možností.

Proč se zaměřit na kusové koberce?


Kusové koberce jsou již běžnou součástí většiny moderních interiérů. Díky nim totiž lze docílit změny celkového vzhledu a vtisknout prostorám nový rozměr. Působí esteticky a útulně a spolu s doplňky dotváří jedinečný charakter místnosti. Kromě estetické funkce jsou ale kusové koberce i praktickým doplňkem. Zlepšují akustické i tepelné vlastnosti interiéru, chrání podlahu před opotřebením a zpříjemňují chůzi.

kusové koberceJak koberce vybírat?


Při výběru kusového koberce se nejprve orientujte podle toho, kam jej chcete umístit. To vám totiž napoví o materiálu a způsobu výroby koberce, který byste měli volit, ale taktéž o rozměrech.
Velikost koberce je třeba přizpůsobit nejen místnosti, ale hlavně nábytku. Taktéž není vhodné, aby křeslo v obývacím pokoji zůstávalo dvěma kolečky na koberci a dvěma na podlaze. Pokud tedy nemůžete z prostorových důvodů pokrýt celou plochu sezení, je lepší koberec umístit pouze pod konferenční stolek. Před samotnou koupí si doma změřte minimální a maximální možné rozměry, ve kterých se při výběru můžete pohybovat. Chcete-li koberec umístit do zatěžované místnosti, jako je například kuchyň, pátrejte po speciálních kusových kobercích, které jsou vodou omyvatelné a lze je vodou čistit.

Při výběru je důležité zaměřit se i na rozměry koberců. Většinou jsou k dostání obdélníky nejrůznějších velikostí, seženete ovšem i čtverce a koberce kulaté, které se nejvíce hodí právě ke kulatým stolům. Zajímat by vás měl i druh použitého vlákna, což se odráží zejména na ceně a samozřejmě i kvalitě koberce. Mezi koberce levnější se obecně řadí koberce z umělého vlákna, naopak koberce z přírodních materiálů jako vlna či hedvábí jsou podstatně dražší.

Co se týče vzhledu koberce, zde neexistuje žádný univerzální rádce, podle kterého byste se měli řídit. Každému se líbí něco jiného a na každého bude konkrétní koberec působit jinak. Existuje však pár rad, kterých se můžete držet. Tak například, koberec by měl ladit nejen s interiérem celkově, ale hlavně s ostatními textiliemi a sedací soupravou. Tyto tři atributy by měly být v podobných odstínech a nenásilně doplňovat malbu místnosti. Obecně je lepší vyvarovat se složitých vzorů na kobercích, které je těžší zkombinovat. Syté barvy patří do obývacího či dětského pokoje, jemnější odstíny naopak najdou uplatnění v ložnici a předsíni.



Zdroj, foto: Koberce Trend



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Koberce jsou sice příjemným a útulným doplňkem bytu,ale mě jako alergičce se osvědčily ručně tkané běhouny,které lze snadno vyprat v pračce.
Obrázek uživatelky
profil
uvažuji o koupi nějakého koberečku
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles