Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kustovnice čínská skrývá tajemství dlouhověkosti

11. 11. 2017 | Péče o tělo
Jedná se o tradiční čínskou plodinu. Její konzumace se v Číně datuje přibližně od 14. až 17. století. O jejích lékařských účincích hovoří i pověst, podle které se čínský muž Li Qing Yuen dožil 252 let, protože rostlinu každý den konzumoval.

Plody kustovnice čínské, zvané goji, obsahují silné antioxidanty. Pomáhají zabraňovat poškození buněk a následnému stárnutí organismu, a to díky jejich schopnosti neutralizovat volné radikály, které jsou považovány za hlavní příčinu stárnutí. Volné radikály vznikají jako vedlejší produkt dýchání.

Díky nedávným výzkumům se zjistilo, že kustovnice podporuje imunitní systém a redukuje množství antigenů, které souvisejí s alergickými onemocněními. Také snižuje krevní tlak, zlepšuje tvorbu krve (stimuluje tvorbu bílých a červených krvinek), má příznivý vliv na zrak a funkci jater.

Goji - kustovnice čínskáJeden plod obsahuje 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních, a 21 stopových prvků (např. zinek, železo, měď, vápník). Najdete v ní dokonce více betakarotenu než mrkev. Obsahuje vitamíny B1, B2, B6 a E.

Sušené plody kustovnice mají velmi příjemnou nasládlou chuť. Můžeme z nich také připravovat čaj, nebo je přidávat do müsli směsí a kaší. Plody byly vypěstovány v čínské provincii Ning-sia.




Zdroj: Košík.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles