Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Květinové dekorace

14. 11. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Květinové dekorace
Autor: Wagener Klaus
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2010
Rozměry: 246 x 277 mm
Počet stran: 176 str.
Cena: 324 Kč

Valentin, narozeniny, letní rodinná oslava, silvestrovská party s přáteli…  Ozdobte interiér či zahradní stůl malými, romantickými nebo vtipnými květinovými dekoracemi.

kvetinove-dekoraceDarujte rozkvetlé nápady hýřící barvami přátelům.  Aranžmá k nejrůznějším příležitostem v průběhu celého roku: symbolické srdce s rudou růží na Valentina, květinové dorty jako blahopřání k narozeninám, velikonoční vajíčka s narcisy jako jarní záhon, romantické kytice ke Dni matek, netradiční vánoční svícny, květinové ohňostroje na silvestra. Podrobné a přehledné návody na zhotovení z dostupných materiálů, popisy technik: dekorační drát, manžety, barevný sisal, aranžovací hmota, mašle – často stačí jen nepatrný trik, abychom uspěli.


Ukázka z knihy Květinové dekorace:

Víkend…
Sotva by se našlo něco jiného, co nás okamžitě tak pozitivně naladí, jako slunce zářící na obloze. Jeho hřejivé paprsky nás lákají ven a postarají se o dobrou náladu. Nejen gerbery okoukaly od sluníčka jeho paprsky. I rychle zhotovená dekorace z aranžovací hmoty ukáže svou rozzářenou tvář a v případě nouze přivolá krásné počasí.

1 Válec z aranžovací hmoty nakrájíme na tenké plátky (u „sluníčkové“ varianty v plátku vyřežeme zuby).
2 Žlutou prádelní šňůru nakrájíme na stejné kousky a protáhneme aranžovací hmotou. Na oba konce šňůry nalepíme perly. Na závěr otvorem ve středu plátku prostrčíme gerberu.

Podzim…
Jiřinky, vřes a šípky to působivě dokazují: podzim rozhodně není ušmudlaný, šedivý a jednobarevný.  Zářivě jasné květiny třetího ročního období jsou odolné a trvanlivé – koneckonců musí už čas od času vzdorovat nepříjemným změnám počasí. Stačí orámování vřesem – a šípky a bobule hned působí mnohem podzimněji. Svazky vřesu stažené lýkem prezentují podzimní paletu nádherných květů. Umožní jim to tuba na orchideje skrytá vždy v jejich středu.
Květ jiřiny a snítka orchideje dokonale vyniknou v kreativním doprovodu vřesu. Boky válce z aranžovací hmoty zakrývají svazky vřesu a vřes halí i kořenový bal orchideje. Bobule, pestrý ozdobný drát nebo postříbřený list se postarají o nápadité akcenty celé kompozice.

Halloween a veselí kumpáni…
Děsivé, ale i přátelské masky nápaditě vyřezané z dýní, to zná každý. Ale dýně s účesy z travin a květin, to je novinka. Takhle vymóděné symboly Halloweenu kolemjdoucí určitě zaujmou.
Účesy dýní lehce připomínají punkovou módu, dobu, kdy ulicemi táhli pankáči s natuženými kohouty. Aby se dýně trvanlivostí vyrovnaly svým účesům z různých travin nebo slunečnice, jsou plastové.

1 Dýni (plastovou) nejdříve provrtáme a usadíme do nádoby naplněné aranžovací hmotou.
2 Pak namalujeme obličej a prostrčíme traviny nebo květiny skrz dýni až do aranžovací hmoty. Obalení nádoby listy dodá aranžmá podzimní náladu.


Tuto knihu Květinové dekorace koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Květinové dekorace:

Květinové dekorace
Květinové dekorace
Květinové dekorace
Květinové dekorace
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kdyby byla levnější, tak bych jí brala všemi deseti...
Obrázek uživatelky
profil
POČKÁME AŽ TO ZLEVNÍ, JINAK DOBRÉSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
a ta cenaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles