Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 15.12. 2017
Dnes má svátek Radana a Radan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Labužníkovy historky

25. 03. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Labužníkovy historky
Autor: Poštulka Vladimír
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2011
Formát: 178 × 242 mm
Počet stran: 352 str.
Cena: 299 Kč


Dnes se v kuchařských knihách setkáváme s originálními názvy receptů jako gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino, creme Chantilly, currywurst nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? A proč se k některým jídlům hlásí více autorů a mají mnoho variant?


knihaVladimír Poštulka vyhledává labužnické historky všude, v literatuře i ve vzpomínkách pamětníků.

Střádá je a opatruje jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel –  mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.


O autorovi:


Vladimír Poštulka (1943) po maturitě vykonával mnohé profese typu natěrač či stavební dělník. Pak vystudoval FAMU a vstoupil na uměleckou dráhu. Proslul jako textař asi 500 písní (Sladké mámení, Veď mě dál cesto má, Bludička Julie, Nedělní ráno), scenárista filmových a televizních her (Všechno nebo nic, Báječné ženy na létajících strojích) nebo muzikálů (Děti noci, Tři mušketýři).


Stál u zrodu časopisů Story a Xantypa. Byl šéfredaktorem a spolumajitelem prvního českého časopisu o vaření Labužník. Vydal knihy 100 nejslavnějších receptů světa, Labužníkův lexikon, Jak hubne labužník. Od roku 2006 hodnotí české restaurace pro prestižní německý magazín Der Feinschmecker.


Tuto knihu Labužníkovy historky koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !