Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ladovské Vánoce v muzeu Grévin

13. 12. 2017 | Kultura
-Komerční sdělení-

Prožijte neopakovatelné Vánoce jako z Ladových pohádek v muzeu Grévin, které se při příležitosti oslav 130. výročí narozenin jedinečného malíře Josefa Lady v prosinci proměnilo v jeho zasněžený svět. Přijďte si na Štedrý den zazpívat oblíbené české koledy, dohlédne na vás hvězda z nejpovolanějších, stálice českého hudebního nebe, vosková slavice Lucie Bílá.

V lobby muzea najdete Marii s Josefem a Ježíškem v jesličkách, vánoční stromeček a další dekorace, které připomínají vánoční krajinu z kouzelných obrázků nenapodobitelného českého malíře Josefa Lady. Ten letos slaví velké životní jubileum a v expozici staropražské kavárny pobafává dýmku s dobrým vojákem Švejkem, kterého ilustroval. Muzeum Grévin je místem neočekávaných setkání a tohle je právě jedno z nich. Na vánoční atmosféru se v Grévinu společně těší další desítky českých a zahraničních hvězd filmového a hudebního nebe, sportu nebo politiky, které by se u jednoho stromečku jen těžko sešly.

muzeum Grévin

Bílé Vánoce nejen od Lady

Lucie Bílá na Vánoce do Grévinu láká návštěvníky ve sněhobílých šatech ze svého turné, Marilyn Monroe svátky přivítá v bílém kožíšku a nedočkavý je i Krteček Zdeňka Milera, který letos slaví 60. narozeniny. Tradiční české Vánoce a jejich atmosféru prostupující celým muzeem si nenechá ujít ani papež Jan Pavel II., jehož voskovou sochu v bílé klerice tu návštěvníci mohou vidět jen do Velikonoc.

Lada pod stromečkem...

A to ještě není všechno. Během následujících prosincových víkendů se v zábavných tvůrčích dílničkách v Grévinu můžete pustit do výroby vlastního betlému a děti do psaní dopisu Ježíškovi. Na Štědrý den se muzeum rozezní vánoční hudbou a zpěvem koled. Zastavte se tu při štědrovečerní procházce, dejte si svařák, zazpívejte si a nasajte atmosféru ladovských Vánoc.

P. S.

Pokud  sháníte vskutku originální vánoční dárek, přijďte si nějaký vlastnoručně vyrobit, ať už již zmíněný betlém nebo třeba odlitek své vlastní ruky z vosku. V muzejním obchůdku najdete řadu kousků s oblíbeným motivem nebo slavnou osobností, radost jistě udělá i vstupenka do tohoto nejzábavnějšího muzea voskových figurín v Praze.


16. - 17. 12.  2017
Psaní dopisů Ježíškovi

23. 12. 2017
Vytváření vlastních betlémů
 
24. 12. 2017
Dopolední zpívání koled (od 10.00 do 14.00)



Další informace najdete na www.grevin.cz


Muzeum Grévin
















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ladovské Vánoce v muzeu Grévin:

Ladovské Vánoce v muzeu Grévin
Ladovské Vánoce v muzeu Grévin
Ladovské Vánoce v muzeu Grévin
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !