Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lagom – tajemství spokojeného života

17. 01. 2018 | Knižní tipy
Název: Lagom – tajemství spokojeného života
Autor: Niki Brantmarková
Nakladatelství: BIZBOOKS
Datum vydání: 1 / 2018
Formát: 128 x 175 mm
Vazba: vázaná
Počet stran: 152 stran
Cena: 297 Kč

Lagom, švédské slovo, které znamená ani moc, ani málo, nebo také všeho s mírou. Zkrátka akorát. Lagom není jen obyčejné slovo, je to životní styl.


Představuje filozofii, jež prostupuje všechny sféry života – promítá se do rodiny, partnerských vztahů, práce, výchovy dětí a také do vztahu k  přírodě. Lagom vás naučí nacházet potěšení a  krásu ve zdánlivě jednoduchých věcech. Zjistíte, že k vychutnávání radostí života nepotřebujete přepychové kulisy. Když budete vědomě usilovat o  větší klid a rovnováhu, začnete nacházet dokonalost v nedokonalosti, zvolníte a získáte to nejvzácnější – čas pro sebe i své blízké.


LAGOM

Ukázka z knihy LAGOM


Zbavit se harampádí

Zbytečnosti doma skladuje spousta z nás. Skříň s krabicemi fotografi í zhruba z roku 1984, staré mobilní telefony velikosti cihly, klíče od zahradní budky z vašeho předchozího bydliště. Hromadíme spoustu věcí, neboť – přiznejme si – je velmi těžké se jich zbavovat. Třeba jste si je koupili s tím, že je budete někdy potřebovat. Možná jsou na nich ještě cenovky a vy se cítíte provinile, že byste měli vyhodit něco úplně nového. Nebo jste dostali dárek, případně něco zdědili, víte, že to nikdy nepoužijete, nemůžete se ale odhodlat dát to pryč. Ať už je důvod jakýkoli, tyto věci se hromadí ve  vašem obydlí a škodí vaší pohodě. Podle vědců patří k negativním dopadům hromadění věcí pocity zmatku, úzkosti, viny, trapnosti a frustrace. Nepořádek nám kromě toho komplikuje odpočinek a potlačuje naši kreativitu. Hrůza! Zbavit se harampádí je určitě zkouška síly vůle a sebeovládání, dá se to ale zvládnout. A může to být i neuvěřitelně terapeutický proces. Nejenže vám to přinese okamžitý fi nanční, emocionální a fyzický prospěch, ale navíc si otevřete dveře k úžasně útulné a uspořádané domácnosti. Dejme se tedy do toho.

O autorce knihy  Lagom – tajemství spokojeného života


Niki Brantmarková je tvůrkyní webu My Scandinavian Home, blogu o interiérech, který se inspiruje jejím životem ve švédském Malmö, kde se usadila se svým manželem a třemi dětmi. Niki pochází z Londýna, vystudovala psychologii na University of Edinburgh.


Tuto knihu Lagom – tajemství spokojeného života koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Lagom – tajemství spokojeného života:

Lagom – tajemství spokojeného života
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !