Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Laparoskopie

13. 06. 2014 | Vaše příběhy

Asi 9 měsíců po mém druhém porodu to vypadalo, že jsem znovu těhotná.

Jak to? Ptala jsem se v duchu, vždyť mohu otěhotnět pouze s pomocí asistované reprodukce. Nemenstruovala jsem, bylo mi mdlo a chtělo se mi zvracet. Když jsem již byla u svého pana doktora a ležela na té příšerné gynekologické koze, co nemám ráda, pochopila jsem, že se něco děje.

Díky ultrazvuku sledoval mou dělohu zevnitř a podivoval se všemu, co viděl. „Musíte okamžitě do špitálu, paní,“ načež mi vysvětloval, že sice gravidní jsem, ale ne tak, abych se z toho mohla radovat. Podle něho se totiž jednalo o těhotenství mimoděložní. Viděl hlavičku dítěte v mém levém vaječníku, což znamenalo, že z toho nic nebude, jen operace, bolest a ta má nekonečná lítost. „To dítě již stejně není živé, protože když oplodněné vajíčko nedoputuje do děložní dutiny, tak se ani nemůže nadále vyvíjet a růst. Inu, příroda je mocná čarodějka, jak se říká a někdy nezmůžeme vůbec nic,“ utěšoval mě, neboť viděl, že mi není do smíchu.

„Všechny výčitky jsou v tomto případě nemístné a Vám jde o život,“ pokračoval. „Tak to prosím neberte na lehkou váhu a zajděte do té nemocnice ještě dnes.“

laparoskopieTo bych snad ani nebyla já, kdybych nějaký ten den neproplakala a tak celá zkroušená a slzavá došla jsem domů, abych si zabalila nějaké osobní věci. Na lístek jsem napsala manželovi pár řádků, vzala batoh a vypravila jsem se. Byla pravda, ze nějaké to píchnutí v podbřišku jsem pociťovala již delší dobu. Došla jsem tam večer kolem půl deváté a dostala tak trochu vynadáno, protože mě čekali ve 20.00. Snad jsem si ani neuvědomovala, jak moc je to vážné, ale prý jsem mohla vnitřně vykrvácet a umřít.

Dali mě na pokoj ke starší dámě, která byla po určitém zákroku, přinesli mi dlouhé kompresivní punčochy, to proto, abych si je oblékla a byla tak připravená na odnětí mého orgánu.  Připadala jsem si jako baletka. S tou paní to bylo fajn. Starala se o mě, jako kdybych byla její vlastní dcera, povídaly jsme si a smály se. Měla jsem pořádný hlad a nesměla jsem nic jíst, pouze pít vodu, takže jsem se těšila, až budu mít vše za sebou.

Přišlo ráno a i hodina, kdy mě odváželi na sál. Cítila jsem smutek, strach a byla jsem plná rozporuplných pocitů. Přišel si pro mě manželův přítel, který tam pracuje jako sanitář a pomohl mi na vozík.

„Zítra Ti zavolám, drahoušku, ať vím, jestli jsi to vůbec přežila,“ loučila se se mnou moje noční přítelkyně. Na sále mi přivázali nohy i ruce a řekli: „Užijte si narkózu.“ S pláčem jsem se z toho připoutání na lůžko chtěla nějak vytrhnout a tak jsem sebou škubala a brečela jako malá holka do té doby, než jsem usnula, což netrvalo zase až tak dlouho, přičemž jsem ještě slyšela lékařův hlas: „Souhlasíte s tím?“ A já na to: „Ne.“ Píchnutím něčeho do žíly mě anesteziolog uspal a bylo.

Když jsem se probudila, byla jsem opět ve svém pokoji, ale vedle již ležel někdo jiný. Moc dobře se mi nedýchalo, 2 hodiny jsem se nemohla ani hýbat, ale večer jsem v doprovodu svého manžela odcházela domů. V supermarketu na jezdících schodech se mi udělalo tak zle, až jsem se ocitla na zemi, aby se kolem chudinky shlukl dav lidí a bylo nějaké to nevšední pro mě trapné podivení. V břiše tři díry, kolem každé pár stehů, pro gynekology banalita, pro mě nepříjemnost, ale hlavně, že to všechno dobře dopadlo. Jen doufám, že tím nebudu muset znovu projít, neboť mám přece ještě i pravý vaječník.

Cyriela13 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Za všechno díky všem, jen tomu ne, kdo tím neprošel.
Obrázek uživatelky
profil
Přeji vám, aby vše bylo v pořádku.
Obrázek uživatelky
profil

Smutná životní zkušenost...držím pěsti,aby se už nic takového nestalo a vše bylo do budoucna v pořádku.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

.....nadeje umira posledni. Priste se to urcite podari Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to mám za sebou....a dobrý
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek