Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem

11. 12. 2010 | Česká republika

Lázně Skalka jsou malinké moravské lázně rodinného typu. Nachází se 8 km od Prostějova a k léčbě využívají místní minerální vody. Byly postaveny v roce 1928 na místě bývalého rybníka Bařisko. V roce 2004 pak prošly celkovou rekonstrukcí a modernizací.

 

Lázně Skalka mají v České republice prvenství co se týká léčivých pramenů – chemické složení alkalicko-sirnatých vod je zde unikátní. Obsažený krychlový minerál sylvín (KCl) nemohou nabídnout žádné jiné české lázně. V zahraničí se nachází jen v Rakousku a Itálii. Klienti jezdí do Lázní Skalka kvůli léčbě pohybového ústrojí, výše zmíněné minerální prameny jsou vynikající k léčbě chorob revmatického charakteru, zejména onemocnění degenerativního – artrózy.

 

Minerální prameny jsou pojmenovány Pramen Jan, Pramen Julinka, Pramen Svatopluk a Pramen Cyril a Metoděj. Každý je na místě popsán včetně toho, čemu nejvíce prospívá (viz foto). Nacházejí se v těsné blízkosti lázní a v areálu, který je upraven pro příjemné a klidné procházky. Tento lázeňský park je určen jak k pasivnímu, tak i aktivnímu odpočinku, využít zde můžete minigolf, fotbalové hřiště, tenisový kurt nebo hřiště na petanque, v létě pak pro osvěžení i venkovní bazén.

 

Kromě pitné kúry a typických lázeňských procedur, jako jsou nejrůznější koupele v místní léčivé vodě (perličkové, masážní apod.), dále kromě různých masáží - ruční, podvodní, manuální lymfatické, masáže lávovými kameny atd., si můžete na objednávku v areálu lázní vychutnat i pedikúru nebo kosmetiku. Také solárium a malá sauna jsou hodně vyhledávanými atributy Lázní Skalka. Veškeré procedury lze také samozřejmě absolvovat na objednávku i bez ubytování.

 

Máte-li potřebu udělat něco pro své zdraví a chuť užít si klidného venkovského prostředí bez shonu a stresu, neočekáváte-li bujaré noční veselí ani jinou zábavu, pak vám můžu Lázně Skalka u Prostějova vřele doporučit.

 

Lenkajitu – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem:

Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem
Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem
Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem
Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem
Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem
Lázně Skalka u Prostějova – cesta za zdravím a klidem
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj