Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Léčba dny bez léků

5. 07. 2018 | Nemoci
Dna, nebo také pakostnice, je od pradávna známá jako nemoc králů, vojevůdců, lidí bohatých a mocných. Dnes víme, že výskyt tohoto onemocnění do určité míry souvisí s nadměrným životním tempem a nemírným jídlem i pitím K tomu se přidává vysoký krevní tlak, ledvinové choroby, dědičnost a chlad.  

Dna byla dříve nazývána „panská nemoc“. Dnou trpí hlavně muži, u kterých vyvolává téma dny pánovitost a potřebou nadvlády místo mužnosti (statečnosti, houževnatosti, síly). Méně často se vyskytuje u žen, a to především u žen temperamentních a dominantních s vůdcovskými sklony, které většinou v rodině suplují nedostatečnou mužskou roli.

Dominance a nadvláda na dotyčného klade hodně úkolů a povinností, což vyvolává nespokojenost. Dožadujete se od rodinných příslušníků, kolegů i přátel, aby ho poslouchali a podřídili se jeho řádu. Zvýšená hladina kyseliny močové, která se ukládá v kloubech, symbolizuje ukládání nevyřízených úkolů a povinností, které na sebe vzali. Nemocný má spoustu plánů, ale v jeho nitru panuje zlost, smutek, chaos. Všechny nevyřešené problémy se bolestivě ukládají. S tím úzce souvisí i problém s odstraňováním „odpadů“, tj. kyselé energie, potažmo kyseliny močové.

Jak zmírnit dnu


Smiřte se s tím, co vám život přináší, naučte se rozeznávat, co je pro vás dobré, důležité a potřebné. Neberte si na sebe tolik úkolů a slibů, naučte se říkat NE. Snažte se otevřeně řešit problémy a statečně se vypořádat s vnitřními konflikty. Odložte své panovačné a dominantní návyky, jděte do sebe. Nebuďte tak upjatí, kyselí a křečovití,  podřiďte se proudu svého života. Nezapomínejte aktivně odpočívat, k vyloučení kyseliny močové z těla je potřeba dostatek sil a energie. Při dně je tělo je překyselené, je na místě provést detoxikaci tělesnou i duševní (odstranění kyselých myšlenek a emocí).

Rada do života


Člověk se má radovat a spontánně žít, užívat si všeho, co obohacuje jeho život. Tolerance, moudrá přizpůsobivost, to vše je životu prospěšnější než tvrdý postoj, dominance, vnitřní odpor a setrvávání na vlastních názorech a stanoviscích. Uvolněte se, nadechněte se, smiřte se tím, co život přináší a ve své duši nastolte mír.
Velmi osvobozující je rčení: Je to tak, jak to je. S mírem v duši se vystříháte mnoha chyb a četné zdravotní neduhy včetně dny vás postupně opustí.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !