Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Lednové bylinky pro vaši očistu

7. 01. 2015 | Péče o tělo
Očista organismu je ten pravý způsob, jak odstartovat začátek nového roku. Naše tělo je po celoročním maratonu unavené a je potřeba ho zbavit škodlivin, dodat mu ztracenou energii a připravit se tak na nadcházející rok. Pro podporu očisty je vhodné využít přírodní síly bylinek. Sepsali jsme pro vás lednový herbář pro vaši očistu.

Všechny bylinky z našeho herbáře si můžete sami nasbírat v přírodě. Při sběru však buďte opatrní. Omylem byste mohli sebrat třeba podobnou rostlinu, která bude jedovatá. Pokud se vám nechce hledat po lukách, nebo si v rozpoznávání bylin nevěříte, můžete si je zakoupit také v lékárně. Seženete je jak v podobě přírodních potravinových doplňků, tak i ve formě bylinkových čajů.

KOPŘIVA

Kopřiva jako jedna z nejznámějších bylinek je oblíbená díky svým léčebným a detoxikačním účinkům. Kopřiva má širokou škálu možností využití, působí především na celkové posílení organismu. Dále dokáže rozpouštět škodliviny v těle, čímž pomáhá při léčbě virových a bakteriálních onemocněních. Napomáhá vylučování přebytečných tekutin z těla a zklidňuje infekce močových cest. Další výbornou vlastností kopřivy je její pozitivní vliv na metabolismus. Kopřiva posiluje střevní činnost, celkově podporuje látkovou výměnu a trávení. Díky vysokému obsahu železa výrazně pomáhá při únavě, vyčerpanosti a velkém psychickém vypětí. Pokud trpíte onemocněním kloubů, pak vám jejich projevy kopřiva výrazně zmírní. Už od pradávna jsou známé její účinky na revmatismus, ovšem dříve se místo podání ve formě čaje praktikovalo šlehání čerstvými kopřivami.

bylinky pro vaši očistuJALOVČINKY

Jalovčinky neboli plody jalovce mají blahodárné účinky na naše zdraví a celkově pročišťují tělo. Hlavní využití jejich léčebné síly je při močových onemocněních a vodnatelnosti. Pomáhají odvádět přebytečné tekutiny a zároveň tělu pomáhají zbavovat se odpadních látek. Vedle toho výrazně zlepšují zažívání, působí proti nadýmání, zlepšují trávení a povzbuzují chuť k jídlu. Jalovčinky jsou proto vhodné při detoxikaci organismu. Při vnějším použití ve formě obkladu blahodárně působí na kloubní onemocnění jako je dna, revma či artróza. Též se doporučuje využití ve formě inhalace při kašli a nemocech dýchacích cest.

PAMPELIŠKA

Další bylinkou s příznivým účinkem na naše zdraví je pampeliška, ta je pro své léčebné účinky využívána už po několik tisíciletí. Pampeliška pomáhá zbavovat tělo jedů a toxinů a povzbuzuje funkci trávicích orgánů a jater. Díky vysokému obsahu vitamínů a minerálních látek pomáhá při únavě. Její listy a kořeny jsou významné nejen pro pročištění organismu, ale i při léčbě revmatizmu a jiných kloubních nemocí.  Květ pampelišky slouží jak pro získání medu či sirupu, tak i jako prevence a lék proti nemocem dýchacích cest, chřipky či angíny. Příjemným bonusem při využívání léčebných účinků pampelišky je její pozitivní působení na kůži. Je účinná při potíži s akné, pleť čistí a zároveň omlazuje.

PETRŽELOVÁ NAŤ

Petrželová nať se nepoužívá jen jako ochucovadlo do jídel, ale i jako léčivá bylinka. Obsahuje minerály, vitamíny a vlákninu, které mají vliv na vitalitu a zdraví člověka. Především pomáhá urychlit léčbu při žaludečních a jaterních problémech. Petržel má celkově pozitivní vliv na zažívací systém a imunitu. Mimo to má močopudné účinky, čímž napomáhá vylučování přebytečných tekutin z těla.

MÁTA

Poslední bylinkou našeho herbáře je máta. Tato silně aromatická bylinka působí antibakteriálně, zklidňuje zažívací ústrojí a povzbuzuje vylučování trávicích šťáv. Poskytuje tak potřebnou úlevu od žaludečních potíží a bolestivých křečí, které nastávají důsledkem poruch trávení.


Zdroj, foto: Megafyt Pharma


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bylinky jsou na pročištění těla dobré, dostala jsem na Vánoce novinku hlívu ústřičnou s bylinama a ta kromě toho, že posiluje imunitu právě čistí i tělo, takže si dopřávám takovou "očistnou" kůru pravidelně Smajlík a hned mám ze sebe lepší pocit.
Obrázek uživatelky
profil
občas si dopřávám očistnou kůruSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles