Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ledvinový kámen aneb Jadeit v plné kráse

15. 05. 2011 | Zajímavosti

Slyšeli jste něco o kameni s prazvláštním názvem Jadeit? Proč se mu říká „ledvinový kámen“? Co má společného s ledvinami a s naším tělem vůbec? Lze využít jeho vlastnosti v moderní medicíně? Pokud vás zajímají odpovědi na tyto a spoustu dalších otázek, nepřestávejte se čtením tohoto článku…


Základní informace o kameni:


Název kamene pochází ze španělského slovního spojení piedra de ijada, což v překladu znamená již výše zmiňovaný - ledvinový kámen nebo kámen bederní. A proč? No samozřejmě pro své léčivé vlastnosti a schopnosti. Později začali Španělé nazývat kámen zkráceně Jade, z čehož vznikl dnešní Jadeit.


jadeitVlastnosti kamene jsou různé, od střední tvrdosti až po dobrou štěpnost. Jadeit lze nalézt v různých barvách, nejčastěji však v zelené, šedé nebo bílé barvě. Vzácně můžeme nalézt kámen fialový nebo modrý.


Pokud byste se chtěli vydat po stopách tohoto kamene a nějaký vlastní exemplář najít, budete muset hodně cestovat. V České republice bohužel žádná naleziště neexistují. U našich sousedů na Slovensku však pochodíte líp. Dále se pro kámen můžete vydat třeba do Itálie, Turecka, Švýcarska nebo již zmiňovaného Španělska. 


Základní použití kamene:


Co se týče použití – Jadeit lze využít všestranně. Dříve byl především využíván k tvorbě všelijakých sošek nebo drobných ozdobných a rituálních předmětů. Jelikož lze Jadeit velmi dobře opracovávat, jeho využití bylo skutečně hojné.  Za zmínku také stojí fakt, že byl kámen cennější, než zlato či jiné drahé kameny.


Jadeit posloužil také k výrobě zbraní, posmrtných masek kněží a králů, klenotů či jadeitových perel. Jadeitové perly a pecky se vkládaly do soch Aztéků a měly údajně představovat srdce. Vkládaly se také do úst mrtvým, což symbolizovalo obnovu životního cyklu a znovuzrození na jiném světě. Mezi nejvíce ceněnou odrůdu jadeitu patří Jadeit Barmský.


Magická síla kamene:


Jadeit představuje určitou rovnováhu mezi mírem a poselstvím. Je symbolem čistoty a dokonalosti a to i přesto, že není příliš k nalezení v klasické bílé barvě, se kterou si tyto dvě vlastnosti většinou spojujeme. Jadeit je považován také za kámen ochranný. Svému nositeli přinese bezpečí a určitý typ harmonie do duše i života.


Kámen přitahuje lásku a přátelství. Jadeit vyrovnává rozdíly mezi fyzičnem a duševnem, stabilizuje duši a uvádí ji do souladu s tělem. Přináší také mír a radost z maličkostí, které bohužel často nevnímáme a nevidíme.


Kámen mimo jiné utřiďuje myšlenky, přináší klid a uvolnění. Díky jeho úžasným vlastnostem se můžeme vcítit do druhého člověka a poznat, co jej tíží a trápí. Pomáhá nám zbavovat se předsudků a podporuje meditaci i uvolnění.


Úžasnou vlastností Jadeitu je schopnost ovlivňovat naše sny. Pokud usneme s kamenem na čele, můžeme snít sny, které zobrazují problém, jež se snažíme vyřešit. Takové sny nabízejí nejrůznější varianty a formy řešení, které nám mohou skutečný problém usnadnit, případně můžeme dojít ke zdárnému vyřešení.


Léčebné využití


ledvinyJak již bylo výše uvedeno, kámen je nejčastěji využíván pro své blahodárné účinky na ledviny, nadledvinky a bedra. Jadeit dokáže tělo detoxikovat a odstranit z něj nežádoucí látky, organismus krásně pročistí a my se můžeme cítit jako znovuzrození. Kámen také obnovuje kosterní a buněčný systém, pročišťuje krev a pomáhá zacelovat rány a hojit jizvy.


Co se týče roviny smyslové, tak i v této oblasti lze kámen využít. A to především pro blahodárné účinky na nervový a imunitní systém. Kámen zmírňuje průběh chřipkových onemocnění a napomáhá k obnovení vitality, která nemocí značně utrpěla.


Mimo jiné léčí také infekce, ničí bakterie a viry. Může pomoci při problémech s otěhotněním, usnadňuje porod a zmírňuje migrény. Obnovuje a probouzí funkci srdce, jater a sleziny. V neposlední řadě je Jadeitu hojně využíváno k léčbě a odstraňování křečových žil.


Jak využít magické moci Jadeitu?


Stejně jako ostatní kameny, musíme jej po zakoupení a před samotným používáním očistit. Doporučuje se očista vodou a následné nabíjení na slunečním světle. Samotný kámen nemůže nahradit lékařskou péči, nicméně člověku, který v jeho moc věří, dokáže pomoci od nejrůznějších nepříjemností. Jadeit je nejvhodnější pro osoby narození ve znamení Ryb, Vah a Raka.


Máte doma „ledvinový kámen“ i vy?


Zdroj foto: Minas Gerais.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ten bych potřebovalaSmajlíkledviny mě zlobíSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles