Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Legendy kriminalistiky 2 - Interpol

11. 11. 2019 | Televizní tipy
Druhá řada dokumentární série o novodobých českých zločinech. Mimořádný případ záhadného zmizení slavného ruského choreografa z pražského hotelu, které si vyžádalo nutnost spolupráce a propojení s organizacemi jako Europol nebo Interpol, které pomáhají při pátrání po pohřešovaných nebo kriminálních osobách. Režie pořadu Legendy kriminalistiky 2 – Interpol D. a M. Vaňurovi (Premiéra)

Poslední epizoda Legendy kriminalistiky 2 – Interpol přinese případ vraždy slavného ruského choreografa Dmitrije Bryantseva, který řešil tým vyšetřovatelů královéhradecké policie. V červnu roku 2007 objevil hledač pokladů v Budčevsi na Jičínsku lidskou lebku. Při pečlivém odstraňování zeminy výjezdovou skupinou se postupně vyzvedávaly jednotlivé kosti a další fragmenty. Ani soudní lékař na místě nebyl schopen hned specifikovat, na co člověk zemřel a zda jde o ženu nebo muže.

Legendy kriminalistikyV hrobě se našly tři střely a znalci pak potvrdili, že smrt způsobila střelná zbraň a kriminalisté mají před s sebou případ vraždy. Kvůli pohlaví oběti byly kosterní pozůstatky předány na zkoumání znalcům Kriminalistického ústavu, kteří potvrdili, že jde o muže. Po několika měsících přinesl zásadní důkaz právě Kriminalistický ústav, který ztotožnil vzorek DNA oběti se vzorkem, který byl v databázi Interpolu uložený asi tři roky. Baletní choreograf zmizel během své pětidenní návštěvy České republiky už v roce 2004.

Tehdy se případem zabýval i útvar pro odhalování organizovaného zločinu a jedním z podezřelých v případu zmizení Bryantseva byl Dmitrij Nikitin, který se v Česku měl starat o jeho finance a jejich společný byznys. Přestože tehdy proběhlo vyšetřování v součinnosti s ruskými úřady a mezinárodní organizací kriminální policie Interpol, zmizení se nepodařilo objasnit a případ byl v roce 2006 odložen. Vyšetřovatelům Denise Lopourové a Michalovi Hynkovi se podařilo vraha usvědčit.

Legendy kriminalistiky 2 – Interpol můžete sledovat

11. 11. 2019 od 22,10 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Legendy kriminalistiky 2 - Interpol:

Legendy kriminalistiky 2 - Interpol
Legendy kriminalistiky 2 - Interpol
Legendy kriminalistiky 2 - Interpol
Legendy kriminalistiky 2 - Interpol
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles