Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lépe jsem si opravdu vybrat nemohla

10. 07. 2014 | Vaše příběhy
Možná už unavuji chválením mého pejska /hafánka, chlupáčka/ neboli „amiga“, ale denně si musím uvědomit, jak skvělý je to kamarád. Nikdy není protivný, mrzutý - pokud trochu zvýším hlas, schová se pod jídelní stůl, který považuje za svou boudičku a lehává tam přitisknut ke stěně, hlavičku vsunutou za nohu od stolu. Má tam stín, chládek na podlaze z kachliček a když ho to omrzí, lehává blízko mne.

Většinou tak nešikovně, že ho musím překročit, což je zvláště při přenášení něčeho těžkého dost nepříjemné. Ovšem on mi tak věří, že ho nepřišlápnu - tudíž se ani nehne, jen mrkne okem, když mé nohy si musí stoupnout k bříšku mezi jeho tlapky či blízko čumáčku. Taktéž  já mu bezmezně věřím, když mu musím otevřít čumáček jednou rukou a druhou vsunout do krku tabletu. Bere jich několik denně a moje finta s vtlačováním půlek tabletek do kousků masa z konzervy už dávno selhala, taktéž i důkladné zabalení tabletek do plátku šunky. Nejenže by denně s těmi prášky zbaštil aspoň sto gramů šunky /pochopitelně obyčejnou Mortadelu odmítal/, ale už mne prohlédl. Jemně, jak je jeho zvykem, si vzal z mé ruky tu složenou šunku, předstíral, že mu to chutná a za chvíli se tabletka či její půlka ocitla na zemi a plátek šunky v bříšku. Tudíž mi nezbývá, nežli zasunout tabletu do krčku a to tak, aby ji už nemohl vyplivnout. Když ho hubuji, ovšem mírným hlasem, tak vrtí ocáskem, podává mi přední tlapku nebo mi olízne ruku. Přeci se nemohu na něho zlobit? 

pejsekPokud si jdu po procházce na chvíli zaplavat do bazénu, připoutám ho ke vstupní brance a s miskou vody na mne čeká z vnější strany. Když vejdu do mořských vln, sedí na břehu na jednom místě a pořád mne upřeně pozoruje - zřejmě si ještě pamatuje ten kolaps před dvěma léty, kdy on mne varoval neustálým běháním po břehu sem a tam a hlasitým štěkáním - já toho nedbala a nebýt několika rybářů poblíž, už bych tady nebyla.

Když kartáčuji jeho hustý kožíšek, spokojeně se protáhne, lehne si na bok a moc se mu to líbí. Ovšem pak mám problém to nelehké zvířátko obrátit na druhý bok, abych mohla vyčesat i druhou stranu. A je velmi zajímavé, že téměř denně, když se vracíme domů a já ho vysadím o dvě ulice výše, abych pak jela krokem a pozoruji ho, jak běží přírodním terénem - se na písčito-kamenitém povrchu vyválí několikrát ze strany na stranu. To pejskové dělávají, mohu být ráda, že tak ještě nikdy neučinil na nějaké mršině či se nevyválel na psích exkrementech.

Jsem mu taky velmi vděčna, že tak rychle pochopil, jak moc mne bolí noha a když vidí, jak jsem šmajdavá a plazím se ze schodů - hodně rychle se přizpůsobil a naučil se novým způsobům vycházek. Pejsek je více ohleduplný, než kterýkoliv jiný muž v mém životě. Když obcházíme blízkou vodní nádrž, odkud je výhled na moře, bývám vždy hodně pozadu a on se stále ohlíží a čeká na mne. Při každém výjezdu kamkoliv se pak vracíme lesní stezkou, kdy on vyskočí z auta, očichá si prostor, kde mu pejsci nechali nějaké vzkazy. Pak jedu pomalu krokem a hafánek pobíhá asi dvacet metrů ode mne, na konci lesíka se sejdeme. Potom ještě stejným způsobem se blížíme k domovu, já pomalu cestou a on přes dvě louky, kousek od domu se vyválí v písku, já na něho zavolám BAF,BAF a on se rozběhne k domu. 

A ten fakt  /který často zmiňuji/, že nechodí po hospodách, nesnáší alkohol, nechrápe, nenadává, nekibicuje při mém řízení auta a má mne rád i takovou, jaká jsem a jak vypadám, opravdu není zanedbatelný. A ještě k tomu mu chutná vše, co mu k jídlu připravím  /kromě těch tablet/ a nepotřebuje žádnou obuv ani oblečení. 

Je skvělý hlídač, hlasitě oznamuje příchod každé osoby, která projde naší ulicí - v dobách našeho kempování pod olivovníky nebo přespávání ve velkém autě -  jsem nikdy nepocítila ani špetku strachu z nějakého nebezpečí.

Ta jeho velká radost, když se vracím kupř. od lékařky, kam ho s sebou vzít nemohu, to nádherné vítání - kdy prostrčí hlavičku  v průzoru na balkoně a vítá mne hlasitým štěkotem - to se ani nedá popsat!  Ač jsem ho nikdy  důsledně necvičila jednotlivým povelům, čekává trpělivě před obchody či úřady, jen mu řeknu „jsi hodný pejsek, zůstaň - já brzy přijdu“ - ani nemusí být přivázán, konec vodítka leží vedle na zemi a on trpělivě čeká. V noci nebo časně zrána se jde vyvenčit sám na protější kopeček, já jen nahlédnu z balkonu a po nějaké době zapískám a hned je zpět doma. A nyní, v zimních měsících, kdy je v bytě poměrně chladno a při nastuzení častěji polehávám, mne vždy jeho huňatý kožíšek spolehlivě zahřeje -  LEPŠÍHO HAFÁNKA BYCH NENAŠLA !


MartaB - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to je prima Smajlík na další příhody se těším Smajlík a díky za odkaz na stránky jsem koukla a pobavil mě slogan: nevíte jestli mít vlčáka setra či pudla? pořiďte si všechny - VOŘÍŠKA Smajlík moc pěkné čtení Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Díky - nyní už mám konečně PC s českými písmenky,tak začnu psát o mém drahouškovi-amigovi příhody od doby štěněcí.
Pokud bys měla čas - nahlédni prosím, sem :

http://www.cundrbabka-martab.estranky.cz/clanky/zivot-s-nejlepsimi-prateli-cloveka/

kde píši o zážitcích s mými drahými koliemi,snad se Ti to bude taky líbit??
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký článek Smajlík a doufám, že ještě nějaké o pejskovi přibudou Smajlík takové čtení je milé, pejsánek je úžasný a k pomuchlování Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

díky moc za milá a povzbuzující slova.
Jen mne poněkud mrzí, že tak málo kamarádek z diskuze má zájem si jakýkoliv můj článek přečíst a napsat komentář - nevím, co v tom je a je mi to líto. Vždyt je to otázka pár minut Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
marto, vybrala sis dobře, skvělého přítele a kamaráda. Nebo si vybral on tebe? To je jedno, patříte k sobě a určitě má skvělý psí život.
Moc hezky a s láskou psané.
Piš dál, tvoje články se mi moc líbí.
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles