Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní Flora Olomouc 2015

13. 08. 2015 | Výstavy

Letní Flora Olomouc na notu „vědeckou“. Návštěvníci budou poznávat zahradu


Záplava nádherných květů právě vrcholícího léta i spousta atraktivních lákadel. Taková bude opět letní etapa mezinárodní květinové a zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc, která se na stejnojmenném olomouckém výstavišti bude konat od 20. do 23. srpna 2015. Na realizaci letního pokračování největší akce svého druhu u nás se tentokrát podílejí pedagogové a studenti Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, a také proto zní hlavní motto výstavy Zahrada poznání - poznání zahrady.

Téma hlavní expozice letní Flory v pavilonu A olomouckého výstaviště bude letos úzce souviset s 30. výročím založení Zahradnické fakulty MENDELU a je rovněž inspirováno
150. výročím první přednášky Gregora Johanna Mendela na schůzi Přírodovědeckého spolku v Brně. „Návštěvníci se tedy u nás nejen pokochají krásami letní přírody a především pestrobarevných květů, ale věřím, že i něco nového poznají a něčemu se u nás přiučí,“ komentuje s úsměvem motto letní etapy proslulé mezinárodní výstavy Zahrada poznání - poznání zahrady ředitel Výstaviště Flora Olomouc Jiří Uhlíř.

Letní Flora Olomouc 2015Galerii největšího pavilonu olomouckého výstaviště obsadí expozice Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin na téma Rostliny a zdraví. Představí se zde mimo jiné domácí druhy léčivých rostlin, dále rostliny z čínské a japonské medicíny včetně jejich pěstování a zpracování, Chybět však nebudou ani recepty a ochutnávky.

Na galerii pavilonu A bude mít podle ní své místo rovněž s úspěchem obnovená přehlídka Vyznání růžím, jejímž vyvrcholením bude letos křest keřové růže; ta dostane symbolicky jméno Flora Olomouc. Jedná se o plnokvětou keřovou růži o výšce zhruba 120 centimetrů s plným květem, vynikající odolností a hlavně krásnou vůní.

Svaz školkařů se svou expozicí okrasných dřevin obsadí při letní Floře pavilon B, společná expozice Českého zahrádkářského svazu bude k vidění v pavilonu C. Soutěžit se bude tradičně o nejlépe řešenou expozici a chybět nesmí ani soutěž Svazu květinářů a floristů s názvem Plody léta, v jejím rámci budou vznikat koše s letními květinami a plody.

letní Flora Olomouc 2015Výstavu doplní vyhledávané Letní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb. Každodenní doprovodný program, z nějž lze zmínit například páteční a sobotní pásmo časopisu Receptář či sobotní vystoupení populární Petry Černocké, přinese zábavu a rozmanité zážitky dětem i dospělým.

Brány letní Flory Olomouc 2015 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné platí současně pro výstavu a zahradnické trhy včetně vstupu do sbírkových skleníků a botanických zahrad VFO a UP Olomouc.

Plné vstupné činí 120 Kč při platbě na místě a 100 korun při nákupu lístků předem pomocí online systému. Zlevněné vstupenky (pro důchodce a studenty) stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné (dva dospělí + 1 až 4 děti) je 210 Kč. Zdarma je vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP/P.
letní Flora Olomouc 2015

Zdroj, foto: Flora Olomouc 2015


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
byla jsem se podívat a opravdu moc pěkné
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezká výstava.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkná výstava s dlouholetou tradicí. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka