Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní Flora Olomouc bude vábit na mečíky, růže a Malajsii

4. 08. 2016 | Výstavy
Záplava nádherných květů právě vrcholícího léta i bohatý a atraktivní doprovodný program. To vše opět po roce nabídne letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc, která se na stejnojmenném olomouckém výstavišti uskuteční od 18. do 21. srpna 2016.
A návštěvníci se tentokrát mohou těšit netradičně hned na dvě hlavní témata - jedno vzdá hold mečíkům a druhé nás zavede až do exotické Malajsie.


Hlavní květinová expozice v pavilonu A bude mít tentokrát hned dvě stěžejní témata; první, připravené ve spolupráci s Českým zahrádkářským svazem, vzdá pod názvem Půlstoletí s mečíky čest našim i zahraničním šlechtitelům gladiol a předvede nepřeberné množství odrůd těchto květin, včetně nově vyšlechtěných.  Druhé téma Malajsijské inspirace nás přenese do vzdálených a exotických končin jihovýchodní Asie a návštěvníci se zde mohou také opět těšit na velkou expozici Unie botanických zahrad.

Letní Flora OlomoucNa galerii největšího pavilonu olomouckého výstaviště bude mít své místo rovněž s úspěchem obnovená přehlídka Vyznání růžím věnovaná této nekorunované královně květin, která představí velké množství odrůd a druhů růží - to vše doplněno bohatým doprovodným programem.
Svaz školkařů se svou expozicí okrasných dřevin obsadí při letní Floře pavilon B. Společná expozice Českého zahrádkářského svazu bude k vidění v pavilonu C a nabídne stovky květin i tradiční či méně známé odrůdy ovoce a zeleniny. K dispozici bude zájemcům také oblíbená bezplatná poradna a o patřičnou náladu a atmosféru se postarají moravští vinaři s cimbálem.
Chybět nesmějí ani tentokrát soutěže: vedle té o nejlépe řešenou expozici se uskuteční také soutěž Svazu květinářů a floristů. Po úspěchu loňské premiéry bude hlavní pavilon olomouckého výstaviště opět přístupný všem zájemcům v rámci páteční večerní prohlídky s hudebním doprovodem a také s občerstvením.

Výstavu doplní vyhledávané Letní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb. Každodenní doprovodný program přinese zábavu a rozmanité zážitky dětem i dospělým. Součástí letní Flory bude nově také včelařská výstava pořádaná ve spolupráci se Základní organizací Českého svazu včelařů Olomouc. Ta si ji takříkajíc nadělila k 115. výročí své existence. „Na ploše 430 metrů čtverečných pavilonu H bude k vidění jak historie, tak také současnost včelařství,“ zve všechny zájemce z řad laiků i odborníků předseda olomoucké organizace včelařů Pavel Matlas. „K vidění bude například opylovací stan s živými včelami z Výzkumného ústavu rostlinné výroby, chybět nebude ani nabídka včelařských potřeb a včelích produktů, ochutnávka medů, ukázka výroby svíček ze včelího vosku, dále soutěže pro děti nebo videoprojekce s včelařskou tématikou a mnoho dalšího,“ doplnil Matlas. Návštěvníci se podle jeho slov mohou těšit i na přednášky na téma školení pro začínající včelaře či ošetřování včelstev během roku.

Na květinovou Floru se opět vyplatí cestovat vlakem Českých drah. Na výstavu se totiž lze svézt na zvýhodněnou jízdenku VLAK+ Flora. Sleva činí 50 procent na zpáteční jízdné z kterékoliv místa
v ČR. Aby byla jízdenka se slevou VLAK+ uznána i pro zpáteční cestu, je nutné si ji nechat označit razítkem ve stánku Českých drah, který bude umístěn ve foyer pavilonu A. Jízdenku se slevou VLAK+ lze přitom zakoupit do všech stanic začínajících jménem města Olomouc - tedy i na zastávky Smetanovy Sady nebo Nová Ulice, které leží na dohled od výstaviště.

Brány letní Flory Olomouc 2016 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné platí současně pro výstavu a zahradnické trhy včetně vstupu do sbírkových skleníků a botanických zahrad VFO a UP Olomouc. Plné vstupné činí 120 Kč při platbě na místě a 100 korun při nákupu lístků předem pomocí online systému. Zlevněné vstupenky (pro důchodce a studenty) stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné (dva dospělí + 1 až 4 děti) je 210 Kč. Zdarma je vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP/P. Společnost Výstaviště Flora Olomouc navíc nabízí možnost získání dvacetiprocentní slevy ze vstupného při pořádání zájezdů; sleva platí v případě objednání nejméně dvaceti vstupenek do 5. srpna. A organizované zájezdy členů Českého zahrádkářského svazu mají za stejných podmínek dokonce slevu třicet procent.

Zdroj, foto: Flora Olomouc


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Letní Flora Olomouc bude vábit na mečíky, růže a Malajsii:

Letní Flora Olomouc bude vábit na mečíky, růže a Malajsii
Letní Flora Olomouc bude vábit na mečíky, růže a Malajsii
Letní Flora Olomouc bude vábit na mečíky, růže a Malajsii
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě to bude nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles