Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní Lipno láká na vodní aktivity i procházky v korunách stromů

5. 07. 2020 | Česká republika
Lipenské jezero je ideálním místem pro rodinné dovolené v České republice. Majestátní vodní plocha někdy označovaná i jako Jihočeské moře v kombinaci s krásnou šumavskou krajinou a bohatou nabídkou volnočasových aktivit je ideálním tipem na prodloužený víkend i delší pobyt s dětmi.

Největší vodní plocha v Česku skýtá díky své rozloze a povětrnostním podmínkám ideální podmínky pro vodní windsurfing, jachting a další vodní sporty. V půjčovnách se dá vypůjčit i loďka s elektromotorem, veslice i oblíbené šlapadlo. Na své si na Lipně přijdou i rybáři.

Komu vodní sporty nic neříkají, ten může zkusit některou z možností aktivního vyžití na souši. Na Lipně jsou ideální podmínky pro in-line bruslaře a cyklisty. Okruh kolem jezera měří dvacet jedna kilometrů a vyjížďku v nádherném prostředí si určitě užijí rodiny s dětmi i výkonnostní sportovci.

Letní Lipno láká na vodní aktivity i procházky v korunách stromůNeuvěřitelný výhled na Šumavu, adrenalinové sekce pro děti a nejdelší suchý tobogán v České republice zase nabízí unikátní Stezka korunami stromů Lipno. Návštěvníky čeká 675 metrů dlouhá dřevěná stezka zakončená 40 vysokou vyhlídkovou věží. Stezka je v celé své délce bezbariérová a je přizpůsobena jízdě jak s kočárky, tak i pro vozíčkáře.

Nejen pro malé návštěvníky, ale i pro ty, kteří zůstali stále mladí, a neopustila je chuť po dobrodružství, jsou určeny tři zážitkové stanice s lanovými prvky ve výšce 24 metrů. Unikátní je dvaapadesát metrů dlouhý tobogán s převýšením 24 metrů. O bezpečnost jezdců se postarají speciální podložky. Ke stezce je možné dopravit se lanovou dráhou, stezka busem nebo po turistické či cyklotrase, cestu dolů je možné si zpestřit jízdou na terénní koloběžce, kterou si nahoře půjčíte a dole vrátíte.

Zejména děti láká v letních měsících k návštěvě unikátní výstava světa z Lego kostek ve SportAreně Lipno. Na ploše 1.300 metrů čtverečních budou až do konce září k vidění modely českých hradů, zámků a architektury, nebo celý zábavní park s obřím ruským kolem. Návštěvníky čeká také interaktivní hudební festival, velké kolejiště s vlaky a samozřejmě spousta stavění vlastních staveb, skládání hlavolamů z Lego kostek a dalších překvapení.


Zdroj, foto: Student Agency

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vloni jsme tam byli na dovolené,pěkné,nádhera,mohu doporučit. jen cenově to za týden vyšlo jako u moře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles