Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní sezóna se blíží, začněte shazovat přebytečná kila včas a bez stresu

27. 04. 2015 | Péče o tělo
Máte pocit, že do léta je ještě daleko? Nenechte se zmást. Jaro je ideální čas na boj s přebytečnými kily. Poradíme vám trojkombinaci, která se pro vás stane zábavou i životním stylem, protože se ztrátou přebytečných kil se navrátí také ztracená energie. V létě tak budete mít postavu jako lusk a ještě k tomu se budete cítit dobře. Rady a tipy přináší PharmDr. Tomáš Arndt.

Nejdůležitější je se rozhodnout. Žádné hubnutí není „zadarmo“, pokud se ale odhodláte začít, snažte se vytrvat, jinak vaše trápení bude zbytečné. S dietami to nepřehánějte, začněte zlehka, aby tělo ani mysl neutrpěli šok. Pokud jste zvyklé cpát se od rána do večera sladkostmi, ze dne na den se jich nevzdávejte, časem by vás to dohnalo, podlehnete a přišel by známý nepřítel jo-jo efekt. Lepší je navyknout si pomalu na zdravý životní styl a u něj zůstat.

Týden před plánovaným začátkem změny, začněte tělo připravovat. Snižujte příjem sacharidů, mlsnou zahánějte ovocem, snažte se celkově jíst lehčí potraviny, vynechte smažená jídla, snažte se omezit bílou mouku (především pečivo, těstoviny a omáčky) a jezte co nejvíce zeleniny.

Letní sezóna se blíží, začněte shazovat přebytečná kila včas a bez stresuPro začátek to chce detox

Ulevte tělu od všech škodlivin, kterými jste zaháněla chmurnou náladu po dlouhé zimní dny. Kromě zařazení zdravých a lehkých potravin do každodenního jídelníčku, nejlépe v bio kvalitě či potravin z farmářských trhů, můžete podpořit vyplavení škodlivin a toxinů z těla pomocí očišťujících čajů či doplňků stravy. Nejvíce usazenin zůstává ve střevech, nebojte se naordinovat si například psylium nebo některou z tzv. zelených potravin, mezi které patří zelený ječmen, chlorela a spirulina. Ty mají kromě antioxidačních účinků také mnoho dalších pozitivních účinků na celý organismus. Výsledkem bude kromě lepšího pocitu, také ztráta věčné únavy, správné zažívání a zlepší se vám pleť.

Cvičte pro radost a pro sebe

Nejlépe se hubne při fyzické aktivitě. Pokud nejste nadšenkyně přeplněných posiloven či aerobních sálů, zkuste harmonizační cvičení jako je například jóga či pilates. Tyto cvičení vás časem zklidní a kromě štíhlejší postavy se naučíte také relaxovat a ulevit si od těžkých myšlenek. Pokud ale hledáte cvičení, při kterých především spálíte přebytečné tuky, pak vsaďte na rychlý a svižný pohyb. Vyzkoušet můžete u nás zatím neokoukané a zábavné cvičení jako je Bosu, Flowin, TRX nebo trampolíny.

Malí pomocníci, kteří usnadní velké úsilí

Hubnutí vám dnes již také usnadní nejrůznější doplňky stravy, mezi nejosvědčenější patří vláknina či opět psylium, které v žaludku několikanásobně nabobtnají a proto se netrápíte tolik hlady. Na tomto principu funguje většina produktů na hubnutí. Užitečné jsou také například extrakty z ananasu, které obsahují bromelin, který štěpí bílkoviny a napomáhá trávení při hubnutí, či výtažky z chilli papriček obsahující kapsaicin, který má termogenní efekt, proto papričky tak pálí, a tím urychluje metabolismus. A v neposlední řadě pak skořice, která reguluje metabolismus cholesterolu a cukru. Pak jsou tu doplňky stravy snižující chutě na sladké, kterými je například chrom či zmíněná spirulina.

Zdroj, foto: Prozdravi.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na detox mám osvědčenou tree3chlorellu. Berou se jen dvě tobolky denně, a já to poznám už i na kalhotech ;-) cítím se fajn a to je hlavní.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka