Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Lháři a jejich řeč těla

3. 07. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Lháři a jejich řeč těla
Podtitul: Jak prohlédnout finty, přetvářku
a lži, které každý den slýcháte od lidí
Autorka: Lillian Glassová
Nakladatelství: Biz books
Datum vydání. 2.6. 2014
Počet stran: 200
Cena: 269 Kč

Každému se může stát, že ho někdo napálí, podvede, nebo mu prostě lže. Nezáleží na tom, jak jste chytří, staří, bohatí nebo slavní. Možná jste měli takovou smůlu, že vás někdo podvedl v podnikání, připravil vás o peníze, milence či milenku, manžela nebo manželku. Buďte si jisti, že v tom nejste sami. V knize se seznámíte se znaky přetvářky projevujícími se v řeči těla, mimice, hlasu a také způsobu řeči. Kniha je doplněna množstvím fotografií známých osobností - na nichž autorka ilustruje, jak právě lžou.

Lháři a jejich řeč těla

Konkrétní projevy lži se vám navždy zapíší do paměti, protože v knize naleznete autentické fotografie mediálních osobností, na kterých jsou zachyceny ve chvíli, kdy lhaly. Povšimnete si například změn ve výrazu tváře bývalého amerického prezidenta Clintona, odsouzeného zločince O. J. Simpsona nebo finančního podvodníka Bernarda Madoffa. Z fotografií slavných párů, jako jsou Katie Holmesová a Tom Cruise, Ashton Kutcher a Demi Moorová nebo Katy Perry a Russell Brand, se naučíte vyčíst, jestli mají mezi sebou problémy.

O autorce knihy Lháři a jejich řeč těla:


Světově uznávaná odbornice na řeč těla Lillian Glassová nyní nabízí rychlý a jednoduchý kurz pochopení těchto signálů. Prokouknete nevinnou lež, ale i patologického lháře.


Ukázka z knihy Lháři a jejich řeč těla:


Kapitola sedmá - Řeč těla lhářů

Zabýváte-li se řečí těla lháře, je třeba, abyste si bedlivě všímali všech změn a posunů v jeho dýchání, na pokožce, v držení těla, v postoji, na pažích, rukou a nohou. V této kapitole zjistíte, jaké jsou charakteristické znaky řeči těla, které mohou napovědět, že někdo nejedná poctivě.

Změny v dýchání

Jednou z prvních věcí, kterých si často všimnete, když vám někdo lže, je změna dechu. Jsou-li lidé klidní a uvolnění, při nádechu a výdechu se jim pohybuje břicho směrem nahoru a dolů. Jestliže ale někdo lže nebo alespoň tak vypadá, často dýchá tak, že se mu zvedá a klesá horní část hrudníku a ramena, místo abyste viděli pravidelný pohyb jeho břicha. Nezřídka se u něho projevuje viditelné napětí v horní části hrudníku, prozrazující úzkost.

Nejpatrnější to bylo, když Lance Armstrong při rozhovoru s Oprah Winfrey přiznal, že dopoval. Ačkoli v mnoha věcech, které prozradil, působil upřímně, občas byl v ramenou při nádechu a výdechu viditelně napjatý. Možná šlo o chvíle, kdy v odpovědích na zvídavé otázky Oprah nemluvil čistou pravdu.

Lháři a jejich řeč těla

Pokud někdo lže, často najednou nafoukne tváře a při výdechu je splaskne. Tím dostává více kyslíku. Jeho autonomní nervová soustava je vyčerpaná, protože v těle je najednou příliš mnoho kysličníku uhličitého. Proto se takový člověk zhluboka nadechne a pak si odfoukne, aby se tyto dva plyny v těle vyvážily. Lháři to pomůže získat znovu klid, protože se zbaví nahromaděného napětí vzniklého lhaním. Toto odfouknutí je tedy velkým varovným signálem, chceme-li odhalit lháře. Zde je fotografi e O. J. Simpsona u porotního soudu Clark County Regional Justice Center v Las Vegas v roce 2008, druhý den soudního přelíčení, kdy se vybírala porota.

Simpson byl obžalován za vloupání, přepadení a útok. Povšimněte si, jak se mu zvedá a rozšiřuje hrudník, jak se mu plní plíce vzduchem a nafukují tváře a on se chystá zhluboka vydechnout, aby se pravděpodobně zbavil přebytečného stresu a napětí.
Kapitola sedmá:

Díky předchozím zkušenostem se soudem, získaným během přelíčení u trestních i občanských soudů za smrt Nicole Simpsonové a Rona Goldmana, si byl Simpson dobře vědom toho, jak je výběr členů poroty důležitý pro výsledem soudu. Jeho náhlé hrudní dýchání a mocný výdech jsou důkazem stresu, který zřejmě prožíval během volby poroty.

Změny na pokožce

Když lidé lžou, často si můžete povšimnout změn pokožky, jako je její zabarvení nebo pot na povrchu. Lidé se světlejší pletí mohou zčervenat, zrudnout, na pleti se jim někdy objeví skvrny. Zčervenání je obvykle zjevné na tvářích a na nose, ale i po celém obličeji, od čela přes uši až po krk. Tón pleti bývá lehce zarůžovělý až rudý. Změna barvy pleti je důsledkem zvýšeného množství adrenalinu a souběžných změn v cévách a kapilárách. Lidé tmavší pleti naopak zblednou nebo jejich pleť získá popelavý nádech.


Tuto knihu Lháři a jejich řeč těla koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Biz books.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !