Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Lidoví léčitelé - šarlatáni a moje setkání s nimi

24. 04. 2012 | Vaše příběhy
Pocházím z malého města, kde kdysi bývala možnost i zaměstnání. Byly tam tři továrny a já v jedné z nich pracovala. Měla jsem kolegu, který měl trošku víc prořízlou pusu a byl - jak se říká „oprsklý“-  a tak se všude  dostal, všechno prolezl, všechno viděl a hlavně všechno řekl.

Někdy i to, co nebyla pravda. Jednou přišel do práce a začal nám vyprávět, jak včera byl u jednoho léčitele u nás ve městě a jaké to tam má. Prý ve sklepě má moc pěknou lékárnu. Nevím, s jakým problémem tam byl, ale prý dostal nějaký sirup na lžičku a úplně to s ním zamávalo.

Už je to hodně let nazpátek, kdy jsme si koupili domek v samém centru města. A jak to tak bývá, sousedy si nevybíráme. No a jaké překvapení, on ten „léčitel“ byl mým sousedem. Do té doby jsem ho neznala, i když z města pocházím. A tak jsem měla pana léčitele jako na dlani. Měl totiž zvyk své pacienty léčit většinou na zahradě. Možná je to k neuvěření, ale byl o jeho služby až převeliký zájem. Neznám jeho schopnosti, ale pochybuji o nich. Lidoví léčitelé - šarlatáni a moje setkání s nimiHlavně proto, co jsem tam i nechtěně viděla. Jezdilo tam spoustu „pacientek“, většinou to byly ženy. Jezdily tam snad jako do sanatoria. Byly u něho i několik dní. Dokonce jedny prázdniny u něho strávila i jedna známá herečka a její manžel za ní jezdil dost často na návštěvu. Léčil ji tak, že běhala po zahradě kolem dokola a po několika kolečkách jí vždycky dal něco na lžičce.
Jiný případ – to byl mladý chlapec, toho léčil tak, že mlel nějaké listí na nějakém strojku a šťávou z toho ho mazal po hlavě a na jiných místech. Neměl totiž vlasy. Jeho rodiče tam s ním jezdili téměř denně. No a jak dopadla léčba? Jezdili tam velice dlouho, určitě je to stálo spoustu peněz, ale bohužel. Na leukémii šarlatáni neplatí.

A jak dopadl on sám? Byl starý a sám zemřel na rakovinu . Je divné , že si nepomohl, když byl tak skvělý.

A proto já takovým léčitelům, kořenářkám, vědmám a bůhví čemu nevěřím a nikdy bych k nim nešla. Od  toho máme jiná zařízení, za které si sakra draze platíme a občas nám nepomohou ani tam.

Oliik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a je pravda,že dost léčitelů nepomůže, jen ulehčí peněžence..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Napadlo mi, že kto vie, ako ešte "liečil" tie paničky, keď u neho aj bývali viac dní.
Možno si všetko nevidela. Smajlík
Určite mal aj nejaké iné "výnimočné schpnosti", keď tam tie dámy tak rady chodili.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles