Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lipografting – vlastním tukem ke kráse

10. 05. 2014 | Krása
Ačkoli samotná metoda přenosu vlastního tuku není zcela nová, její širší uplatnění zažívá rozmach teprve v posledních letech. Augmentace poprsí vlastním tukem se stává díky své šetrnosti pro řadu žen zajímavou alternativou a postupně získává stále více příznivkyň, které si ve svém těle nepřejí mít cizorodý syntetický materiál.

Metoda vyplňování tkáňových defektů vlastním tukem je v plastické chirurgii známá již desítky let, naprostého boomu však dosahuje až dnes, kdy je důkladně prostudován mechanismus hojení a techniky odběru i aplikace tuku jsou propracovány tak, aby výsledky byly co nejvíce předvídatelné. Nejnovější studie prováděné nezávisle na sobě v USA, Itálii a Francii sledovaly mimo jiné také stabilitu efektu lipograftingu a dospěly k podobnému závěru – po prvním roce od operace přežívá průměrně 45 % přeneseného tuku. Tato metoda si tedy pro dosažení optimálních výsledků poměrně často vyžaduje opakování.

Lipografting – vlastním tukem ke krásePrincip zvětšení poprsí vlastním tukem spočívá v odsátí tukové tkáně z těch částí těla, kde je jí dostatek, a v následné aplikaci upraveného tuku do prsní tkáně. Metoda je účinná a pro tělo velmi šetrná, avšak má své limity – mohou ji podstoupit jen zájemkyně, které mají dostatek tukových zásob a stačí jim zvětšení košíčku maximálně o jedno číslo.
Podmínkou pro dosažení očekávaného efektu je, aby žena měla dostatek odběrových míst, ze kterých lze tuk získat i opakovaně a současně je důležitá i velikost a tvar prsou. Zvětšovat objem prsou tukem je vhodné pro ženy s menším poprsím, u nich bude efekt velmi pěkný. Naopak pro doplnění objemů u velkých či výrazně povislých prsou tato metoda vhodná není. Tuk také nedělá tzv. projekci prsu, prs je sice celkově objemnější, ale do určité míry kopíruje původní tvar, takže není možné dosáhnout stejného estetického efektu jako s pomocí implantátu.

METODA JE VHODNÁ PRO ŽENY, KTERÉ:
-    mají dostatek tukových zásob,
-    mají averzi k cizímu materiálu v těle,
-    nepožadují zvětšení prsou o více než jednu velikost,
-    mají mírnouasymetrii prsou,
-    vyžadují malé úpravy tvaru prsu po augmentaci (LipoRetouche),
-    netrpí velkými výkyvy tělesné hmotnosti.

ABSOLUTNÍ KONTRAINDIKACE JSOU:

-    prokázané probíhající onkologické onemocnění prsou,
-    přítomnost onkologického onemocnění v rodinné anamnéze.

RELATIVNÍ KONTRAINDIKACE JSOU:
-    špatný zdravotní stav,
-    chronická onemocnění (cukrovka),
-    progresivní autoimunitní onemocnění,
-    další onkologická onemocnění,
-    závažné poruchy srážení krve,
-    dlouhodobé kouření kvůli účinkům nikotinu na tukové buňky.

ORIENTAČNÍ CENA:
-    cena zákroku se obvykle pohybuje kolem 40 tisíc korun. V případě metody LipoRetouche se jedná o 20tisícový náklad.

Autor, foto: plastický chirurg MUDr. Ivo Menšík
BODY klinika plastické chirurgie


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !