Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Londýn – město mnoha národností, historických památek a čaje

20. 12. 2010 | Evropa

Londýn je hlavním městem Velké Británie a právem patří mezi nejkrásnější města Evropy.  Více než desetimilionové královské město leží nedaleko ústí řeky Temže na jihovýchodě Anglie. Ve světovém centru módy, obchodu a kultury se střetnete s obyvateli mnoha národností, což udává i pestrý ráz zdejších zvyklostí dopravených ze všech koutů světa.

 

Londýn se dělí na starší část The City of Westminster a novější City. Najdete zde mnoho památek, které stojí za podívání. Mezi jinými například Buckinghamský palác s proslulým střídáním stráží v 11:30 hodin, třicet metrů vysokou pevnost Tower of London, nejslavnější a nejkrásnější evropský most Tower Bridge, Katedrálu sv. Pavla se slyšitelností šepotu až na vzdálenost třiceti metrů, místo pro odpočinek králů Anglie - Westminsterské opatství, obrovité kašny a pomník admirála Nelsona na Trafalgarském náměstí či bohatě zelené parky Hyde Park a Regent's Park.

 

Londýn - čaje o pátéČím vás Londýn pohostí?

Typickou anglickou snídani tvoří vejce se slaninou, párky, palačinky, toasty s marmeládou či javorovým sirupem, přeslazené koláčky a další. K obědu si Angličané dávají lehká jídla – toasty se sýrem, rybou, kuřecím masem nebo salát. Hlavním chodem dne je večeře složená z předkrmu (polévka, mini toasty), hlavního chodu a zákusku. Tradiční britský jídelníček doplňují rozmanitá jídla z více než stovky zemí světa. Není tedy možné, aby se nedal nějaký mlsný jazyk v Londýně uspokojit.

 

K dokonalosti procházek za nefalšovaného anglického počasí kolem řeky Temže jistě přispěje i hrnek čaje v některém z místních pubů.

V Anglii se dosud hojně dodržuje zvyk čaje o páté, kdy se jí pečivo s hrozinkami, smetanou a jahodovou marmeládou, velmi sladké anglické sušenky nebo mini toastíky. Svačinka se zapíjí čajem nebo kávou.

 

Petra Nachtmanová

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
anglická strava mi tedy opravdu nevyhovovala a ty octové chipsy jsou děs běs, asi jde o zvykSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Octové chipsy už prodávají i u nás - občas si je koupím (vyrábí je Lays), mě na rozdíl od tebe moc chutnaly Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Londýně jsem byla již 3x - je to nejúžasnější město. Lidi, když vidí, že koukáte do mapy, jsou ochotní poradit. Slyšela jsem již od několika lidí z Čech, že jejich metro je bludiště, ale v londýnském metru jsem se zorientovala rychle narozdil od pražského. I Londýnské nákupy jsou super. Dokázala bych si představit, že bych tam žila.
Obrázek uživatelky
profil
cestuji rada a tady bych si take vychutnalo dovolenou
Obrázek uživatelky
profil
Moc ráda bych ho navštívila, znám ho zatím jen z filmů, knih a článků...
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles