Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lovci pokladů 1

2. 05. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Lovci pokladů 1
Autoři: James Patterson, Chris Grabenstein
Nakladatelství: ALBATROS
Datum vydání: 25.02.2015
Formát: 130x200 mm
Vázaná vazba s laminovaným potahem
Počet stran: 468
Cena: 231 Kč

Domácí vyučování může být znamenitá škola, zvlášť když máte za učitele rodiče, otce oceánografa a zkušeného námořníka. Místo gramatiky probíráte meteorologii, navigaci a taky jak se vyznat v námořních mapách, místo tělocviku se učíte potápět.

Sourozenci Kiddovi, hádavá dvojčata Bick a Back, svalovec Tommy a chytrá baculatá Střela, bydlí na plachetnici, co si pamatují. Je to jejich domov a na moři se vyznají stejně jako jejich rodiče. Neuměli by si ani představit jiný domov, který by se nekolébal. Taky už si nějaké to dobrodružství při prozkoumávání vraků s otcem užili.

Lovci pokladů 1Pak však matku unesou na Kypru piráti a po děsivé bouři ztratí i otce. Děti zůstanou na plachetnici samy. I když po otci nepřestanou pátrat, musí se o sebe postarat a opravit zničenou loď. Společnými silami dokážou sourozenci Kiddovi hodně – třeba vyzvednout zlaté dublony z vraku, najít ztracené otcovy zápisky, vyluštit šifry, a to ještě mají piráty v patách – vlastně za ploutvemi!

Piráti, hledání podmořských pokladů, detektivní pátrání, kdy vodítkem jsou zašifrované stopy, tajní agenti i překupníci, o tom všem je strhující vyprávění, k němuž nakreslila komiksové obrázky Back a dvojče Bick k nim připsal ironické poznámky.

První díl dobrodružné série Jamese Pattersona. S Chrisem Grabensteinem tvoří sehraný tým, spolu napsali tři knihy Já, srandista a knihy Můj nejhorší školní rok.

James Patterson se stal nejoblíbenějším autorem americké mládeže a získal cenu Children´s Choice Book Awards Author 2010. Je nejprodávanějším současným autorem pro děti, prodal více než 300 milionů výtisků a jeho knihy obsazují přední místa v žebříčku bestselerů.

Ukázka z knihy Lovci pokladů 1:


Dovolte, abych vám povyprávěl o tom, kdy jsem naposledy viděl svého tátu. Byli jsme na palubě a skasávali plachty, abychom přestáli blížící se dokonalou bouři. A dokonalá byla, pokud jste v té bouři byli vy sami. Jinak jste ji ale museli vnímat, když jste byli v situaci, kdy jste při ní létali po palubě jako mokré ponožky v pračce. Právě jsme skasali a uvázali poslední plachty, abychom mohli pokračovat s holými stěžni. „Odvaž kormidlo!“ štěkl táta na mého staršího bratra Trdla Tommyho. „Naveď loď do závětří a zablokuj ho!“

"Jdu na to!“
Tommy trhl kormidelním kolem a namířil příď po větru. Propletl dřevěnými loukotěmi pružné lano, aby nás udržel v potřebném směru. „A teď dolů, hoši. Utěsněte jícny. Pomozte sestrám
s čerpadly.“ Tommy se chytal všeho, co měl po ruce, aby nespadl, a šinul se do kajuty v podpalubí. V tu chvíli se přes pravou stranu lodi přehnala gigantická vlna a podrazila mi nohy. Klouzal jsem po mokré palubě jako puk na ledě.

Málem bych slétl přes palubu do moře, kdyby táta nenatáhl ruku a nezachytil mě půl vteřiny předtím, než jsem se měl stát potravou pro žraloky.
„Je nejvyšší čas zalézt do lodi, Bicku!“ křičel táta v běsnící bouři s tváří nastavenou ostrým přívalům deště.
„Ne!“ odpověděl jsem také křikem. „Chci tady zůstat a pomoct ti.“
„Víc mi pomůžeš, když zůstaneš naživu a nedovolíš, aby šla Ztracená ke dnu. Pospěš si! Zalez dolů.“


Knihu Lovci pokladů 1 koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles