Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lžička plná cukru…oslaďte si výchovu zábavou a fantazií!

24. 08. 2010 | Knižní tipy

Název knihy: Lžička plná cukru…
Podtitul: … oslaďte si výchovu zábavou a fantazií!
Autor: Sabine Bohlmannová
Nakladatelství: Práh
Rok vydání: 2010
Rozměry: 160 x 235 mm
Počet stran: 160 str.
Cena: 289 Kč


Vyzkoušejte pestrou paletu inspirativních návodů. Zjednodušte si život s dětmi. Čekají vás šedé deštivé dny, oslava dětských narozenin nebo dlouhá cesta autem? Sabine Bohlmannová má pro každou situaci mnoho nápadů, které dětem i dospělým přinesou spoustu radosti! Jako dvojnásobná máma přichází namísto kárání se Lžičkou plnou cukru.


knihaVyzkoušejte osvědčené triky a oslaďte sobě i dětem denní rutinu.
Pomohou vám Ponožkové strašidýlko, Létající koberec, mluvící Zubní kartáček nebo Šuplík na ošklivá slůvka. Užijete si s nimi obrovskou legraci a jen tak mimochodem hravě prosadíte své zásady.


Mámina kuchařka osvědčených receptů zní: vezmete špetku kreativity, hrst radosti, spoustu trpělivosti a fantazie… a hlavně kupu lásky.


V každé práci je ukrytá špetka zábavy,
najdi ji, pevně se jí chyť – a práce půjde jako po másle.
Protože to, co děláme s radostí, nám chutná jako lahodný koláč.
Přemýšlej, jak na nepříjemnosti vyzrát, ke hře toho moc nepotřebuješ.
Často stačí lžička cukru, kterou přidáš k hořkým věcem,
a vše hořké zázrakem zesládne,
když lžička plná cukru osladí hořkou medicínu,
spolkneš ji raz dva
.“


O autorce:


Sabine Bohmannová se narodila v roce 1969 v Mnichově. Vystudovala herectví a pak se objevovala v různých filmech a seriálech jako třeba „Pumuckl“, „Unser Charly“, „Der Alte“, „Ein Richter zum Küssen“, „Einfach raus“, „Happy Holiday“. V letech 1992 až 2004 hrála ve známém seriálu televize ARD „Marienhof“. Kromě toho pracuje od roku 1985 v dabingu a mluví Vanessu Paradiesovou nebo kreslenou postavičku Lisy Simpsonové. Roku 1993 založila s manželem Andreasem (designér průmyslových výrobků) malou firmu „Art of Bear“, která vyrábí trička, hrníčky, pohlednice, ponožky a další věci s oblíbenými Sabininými malůvkami medvídků.


V roce 1995 se jí narodil syn Jakub a o dva roky později dcerka Pavlínka, pro kterou Sabine napsala a nakreslila první dětské knížky. Ty se setkaly s nadšeným ohlasem přátel, známých a hlavně dětí ze sousedství, což Sabině dodalo odvahu k dalšímu kroku. Sepsala tuto knížku rad a příběhů pro malé i velké publikum, kde navrhuje, jak si osladit všední den s dětmi nápady a fantazií.


Ukázka z knihy:


Vzteklí šotci: Prostě si lehněte vedle nich!


Někdy se naši sladcí andílci změní z minuty na minutu v řádící vzteklouny. Na jedné psychologické přednášce jsem slyšela návrh, co s tím dělat. Prý bychom se měli postavit vedle běsnícího dítka a důkladně si ho prohlédnout. A pak tam jen stát, žasnout a přemýšlet!


My dospělí se holedbáme bezchybným ovládáním. Ve skutečnosti ale v sobě máme stejnou sopku plnou hněvu jako naši vzteklounci. Jen jsme na světě déle než oni, a proto jsme se naučili se zlostí zacházet. (No jasně, chtěla jsem napsat, že někteří z nás se s ní naučili zacházet. Těm ostatním se říká cholerici.) V naší společnosti klátí dospělé jako mouchy epidemie žaludečních nevolností.


Co když za ní vězí to, že nevíme, jak čas od času vypustit páru? Na druhou stranu uznávám, že by se mi nelíbilo, kdyby každý člověk řval na ostatní jen proto, že mu něco není po chuti. No, každopádně si můžete zkusit jen tak stoupnout vedle křiklouna a divit se! A zachovat klid! Hlavně nemyslet na zástup, který se strká za vašimi zády, a neříkat si: „Ti všichni tu civí na nás!“


Jinou historkou mi přispěla moje kadeřnice, která léta pracovala jako au-pairka. Měla svěřence, jenž (jakmile se mu něco nelíbilo) sebou okamžitě mrskl na záda na chodník, vřískal jako pominutý a mlátil kolem rukama nohama. Ona zatím stála jako opařená uprostřed doposud liduprázdné ulice, kde se začaly srocovat davy lidí a ukazovaly si na ni. Milá zdatná au-pairka však měla pro strach uděláno, hbitě zalehla na ulici vedle rozběsněného raubíře a začala ječet a mlátit kolem sebe stejně jako on.


Zabralo to okamžitě! Kluk zmlkl, jako když utne. S tím nepočítal a cítil se pěkně trapně. Pružně vyskočil na nohy, střelhbitě čapl vychovatelku za ruku a úprkem ji odtáhl pryč. Od té doby si už na podobné výstupy nechal zajít chuť, což zní utýraným rodičovským uším jako rajská hudba.


Tuto knihu Lžička plná cukru koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Práh.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale ak je viac sladkého, je to fajn
Obrázek uživatelky
profil
cukor a sol v živote musia byť
Obrázek uživatelky
profil
něco na tom bude ......
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles