Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Má oblíbená kniha plná i-magie

1. 01. 2011 | Knižní tipy
Imagika (Imajika) - Clive Barker

Každý máme několik svých knižních oblíbenců a většina čtenářů se nedokáže rozhodnout, který z nich že je opravdu ten nej. Já si svého favorita vybrala a vede můj žebříček už nějaký ten rok. Četla jsem knihy, u kterých jsem se řezala smíchy, četla jsem knihy, které mě rozplakaly, a přesto jsem si vybrala knihu, která neumí ani jedno. 

Vybrala jsem si knihu, která je místy nechutně naturalistická, ačkoli se nedrží hesla, že není dobré vytvářet realitu ze snů. Knihu, která je místy depresivní a … s chutí bych pokračovala ve výčtu dalších nepěkných vlastností, protože Imagika, jako by k tomu sama vybízela. Kdo už se někdy setkal s jejím autorem Clivem Barkerem, ať už v knižní  (Knihy krve, Věčné zatracení) nebo třeba filmové (Candyman, Hellraiser), či herní  (Jericho) podobě, ví, že musí očekávat syrové maso s jakým se nesetká nikde jinde, že musí očekávat opar touhy tam, kde by ho jiný nečekal, že musí očekávat sex v takové podobě, v jaké ho nikdy nepoznal a to všechno zabalené ve snové imaginaci, které se nikde jinde nedočká a protkané filosofií, přinášející nečekaný pohled na člověka, na náš svět a život. Přes tohle všechno neskončíte s četbou v depresi a budete se při čtení opravdu bavit. Všechno tohle k dílům Cliva Barkera patří a Imagika je mezi jeho díly to nejúžasnější. Alespoň pro mě.

Je Estabrook  krutý zbohatlík, jež plánuje vraždu své ženy, či milující zlomený muž?  Je Pie vrah, děvka či něhou naplněná duše? Je Jemný padělatel obrazů, umělec, zhýralec, či vykupitel? Je Jude  obyčejná žena, která má smůlu na chlapy či neodolatelná bytost z jiného světa? Je  Imagika rozvrácený svět, či svět toužící po usmíření? Všechno je takové jaké je, a přesto se za každým rohem skrývá tajemství.  Kdo očekává ukázku bídného lidského života, dostane ji. Kdo chce nalézat krásu všude kolem sebe, dostane i to. Kdo touží po pochopení náboženství, pohanských kouzel, či pravé božské podstaty -  právě vy jste v Imagice vítáni. Začněte svou pouť na Zemi, v pátém  neusmířeném dominiu a vydejte se spolu s Jemným na cestu. Nechte se dojmout opravdovou láskou, zrozenou navzdory bídě a krutosti. Nechte se překvapit minulostí i budoucností. Objevte tajemství Nespatřeného a jím svržených Bohyní.  Odhalte, proč Autarcha, vládce tří dominií, skrývá svou totožnost.

Já sama držela Imagiku v ruce poprvé před minimálně deseti lety. Skončila jsem velmi záhy a knihu odložila. Oproti jiným Barkerovým knihám, má Imagika pomalejší rozjezd a ze začátku se může zdát nepřehledná, ale to jen proto, že Barker staví základ pro rozsáhlý, mnohavrstvý příběh, který vám nedá spát.  Po nějakém tom roce jsem se k Imagice vrátila a už ji nepustila. Přirostla mi k srdci. Nyní, když vím i něco o autorovi, mám pocit, že i pro něj byla Imagika srdcová záležitost s hlavní postavou, která se věnuje malování stejně jako sám Barker, se vztahem ke stvoření, které není tak docela ženou (autor knihy je gay a nijak se tím netají) … Pokud se ptáte, jaký je to vlastně žánr, jednoznačnou odpověď nedostanete, a já se nebudu pokoušet ani o žádnou rozsáhlejší, protože bych na něco určitě zapomněla.

Nakonec chci zmínit, že já znám Imagiku jako dvoudílné vydání, ale můžete se s ní setkat též jako s Imajikou v jednosvazkovém vydání a odlišným překladem.

 

Anotace:

Imagika – tajemný řetězec světů, dominií, kterým pevnou rukou vládne nikým nespatřený Autarcha. Čas jeho vlády se však nachýlil, blíží se výročí Usmíření a s ním i doba neodvratných změn. Estabrook, muž, který najme vraha pro svou manželku, nevědomky rozehrává hru, jejíž následky si stěží dokáže představit kdokoliv v Usmířených dominiích. Existuje však neusmířené dominium, oddělené od ostatních, a to představuje reálnou hrozbu pro všechny – naše Země. Magická partie moci a kouzel vrcholí a s ní i vypravěčské umění Cliva Barkera.



Autor: KatyRZ

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Má oblíbená kniha plná i-magie:

Má oblíbená kniha plná i-magie
Má oblíbená kniha plná i-magie
Má oblíbená kniha plná i-magie
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !