Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Má oblíbená květina - ibišek čínská růže

2. 09. 2010 | Zahrádka

Mou oblíbenou květinou je ibišek čínská růže. Oblíbila jsem si ho jednak proto, že je to velice krásná květina, ale také proto, že se mi jeden podařilo vypěstovat ze semínka. Na něj také nikomu jinému nedovolím sáhnout.

Můj ibišek je cca 1m vysoký a kvete velkými jednoduchými květy ve žluté barvě s fialovým středem.

Ibišek čínská růže (lat. Hibiscus rosa sinensis) patří mezi rostliny pocházející z horkých tropických oblastí, a proto vyžaduje dostatečné teplo a vlhko. Nesnáší vyschnutí substrátu, ale naopak mu nevadí přelití. Z toho vyplývá, že je lepší, aby měl neustále vodu i v podmisce, než aby měl suchý substrát. Také miluje pravidelné rosení listů.

Rovněž má rád dostatek světla a v letních měsících je spokojený, pokud ho umístíme před dům nebo na balkon. Z vlastní zkušenosti doporučuji zejména západní nebo východní stranu domu.

Ibišek mohu doporučit rovněž z toho důvodu, že vůbec není náročný na pěstování. Jak jsem už zmínila, nejdůležitější je pro něj pravidelná zálivka, dále pak potřebuje občasné přihnojení (stačí hnojicí tyčinky) a velmi mu prospěje i pravidelný sestřih, kterým si ho zároveň můžeme upravit do požadované výšky a tvaru korunky.

Ibišek rozhodně může být v domě společně s dětmi nebo domácími miláčky, protože žádná jeho část není jedovatá.

Ibišek se rovněž neomrzí, protože existuje mnoho barevných variant, dále jsou rostliny s jednoduchými či plnými květy a rostlinu můžeme v bytě nebo domě umístit na jakékoliv světlé místo.

Existuje rovněž ibišek, který lze pěstovat celoročně venku (ibišek syrský, lat. Hibiscussyriacus). Ten má nejčastěji jednoduché květy ve fialové, růžové nebo bílé barvě a jejich kombinacích.

Já nikdy na tyto nádherné květiny nedám dopustit a doufám, že mnoha dalším lidem dělají stejnou radost jako mně.

Glogloglo - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mám červený, kvete mi každý rok. Letos kvetl ještě v říjnu. Celkem měl 18 květů. Nádhera.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
aj napriek tomu ju mam velmi rada
Obrázek uživatelky
profil
škoda že kvitne krátko
Obrázek uživatelky
profil
I já mám strašně moc ráda ibišek, je to nádherná rostlina, mám plnokvěté i s jednoduchým květenstvím, vše v červené barvě, ale podařilo se mi sehnat nyní i oranžový a také nový venkovní druh - s obrovskými květy.Ale zatím mám jen semínka, tak jsem zvědavá jestli se mi podaří ho vypěstovat. Nejkrásnější je v době kdy kvete.
Obrázek uživatelky
profil
Také je to moje nejoblíbenější květina, letos se mi dokonce podařil sehnad i venkovní mám ho ve dvou barvách už se moc těším až mi začne kvést
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles